Sander Breure & Witte van Hulzen
Sander Breure & Witte van Hulzen zijn twee neven die samenwerken aan de productie van video's en uitvoeringen gericht op menselijk gedrag; de gecodeerde structuren in dat gedrag, de invloed van tijd en plaats op de relaties tussen mensen. Theater is vanaf het begin een belangrijke factor in hun werk. Ze studeerden in 2017 aan de Rijksakademie voor beeldende kunsten in Amsterdam en begonnen met het maken van sculpturen – assemblages in de vorm van menselijke figuren.
Deelnemende kunstenaars
Heidi Vogels, Elle Burchill, Thierry Oussou, Sabine Mooibroek, Elisabeth Molin, Michelle Son, Kani Marouf, Vincent Verhoef, Natasha Papadopoulou, Tao G. Vrhovec Sambolec, Denise Kehoe, Emma van der Put, Peter Ewig, Christine Moldrickx, Raluca Moldoveanu, Bas Schevers, Ben Rivers, Antonis Pittas, Daouda Dia, Iqra Tanveer, Paulien Oltheten, Hamza Halloubi
Mind-body-problem is een samenwerking met Maastricht Institute of Arts en wordt mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst, BNG Cultuurfonds en Mondriaan Fonds.
The One Minutes
The One Minutes Foundation produceert en distribueert video's van één minuut vanuit artistiek oogpunt en biedt een internationaal podium voor mensen om te creëren, te betrekken en te verbinden. The One Minutes beweegt zich zowel in de voorhoede van de internationale hedendaagse kunst, als in educatie, welzijn en ontwikkelingswerk en verbindt deze met elkaar. The One Minutes beweegt zich zowel in de voorhoede van de internationale hedendaagse kunst, als in educatie, welzijn en ontwikkelingswerk en verbindt deze met elkaar. Ze stelden onder andere tentoon in Power Station of Art in Shanghai, National Gallery of Iceland in Reykjavík en Whitney Museum of American Art in New York. Om de maand publiceert The One Minutes Foundation een nieuwe serie films, die onze perceptie van en onze verhouding met bewegend beeld onderzoeken. Musea en culturele organisaties over de hele wereld zijn geabonneerd op de series.
Open Call
The One Minutes Serie van september en oktober wordt samengesteld door zanger, artiest en mensenrechtenactivist Manuwi C Tokai ter gelegenheid van de tentoonstelling Tijdelijk Huis van Thuis in Het Nieuwe Instituut. Manuwi C Tokai nodigt een ieder uit een video van éénminuut in te sturen naar aanleiding van de vraag 'Akarani Bono Awowa?' ('waar is de plaats waar je de zon ziet opkomen en ondergaan?'). Dit is de Kali'na-manier om te vragen: waar kom je vandaan? Waar is je huis?
Stuur je video's in en doe mee aan het project!