Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

The One Minutes Serie van september en oktober wordt samengesteld door Manuwi C Tokai ter gelegenheid van de tentoonstelling Tijdelijk Huis van Thuis in Het Nieuwe Instituut. 

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Open Call

Manuwi C Tokai nodigt een ieder uit een video van éénminuut in te sturen naar aanleiding van de vraag 'Akarani Bono Awowa?' ('waar is de plaats waar je de zon ziet opkomen en ondergaan?') Dit is de Kali'na-manier om te vragen: waar kom je vandaan? Waar is je huis?

'Akarani Bono Awowa?' is een samenwerking tussen The One Minutes Foundation en Het Nieuwe Instituut en wordt mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst, BNG Cultuurfonds en Mondriaan Fonds.

Stuur je video's in voor 13 augustus en doe mee met het project! 

Manuwi C Tokai

Manuwi C Tokai (Akarani, Suriname, 1989) is zanger en kunstenaar en mensenrechtenactivist. Ze onderzoekt de hedendaagse relevantie van inheemse kennis en tradities. En het belang dat inheemse volkeren eigenaar worden van hun eigen verhalen en geschiedenissen. Zingen is een vorm van actie. Samen met haar tantes komt ze op voor de oorspronkelijke cultuur van het Ka'lina Terewuyu-volk uit de Amazone en voor de verhalen van anderen die niet worden gehoord. 

The One Minutes Foundation

The One Minutes Foundation produceert en distribueert video's van één minuut vanuit een artistiek oogpunt en biedt een internationaal podium voor mensen om te creëren, te betrekken en te verbinden. The One Minutes beweegt zich zowel in de voorhoede van de internationale hedendaagse kunst, als in educatie, welzijn en ontwikkelingswerk en verbindt deze met elkaar. En stelde onder andere tentoon in Power Station of Art in Shanghai, National Gallery of Iceland in Reykjavík en Whitney Museum of American Art in New York. Om de maand publiceert The One Minutes Foundation een nieuwe serie films, die onze perceptie van en onze verhouding met bewegend beeld onderzoeken. 

 

Bekijk ook

The One Minutes #4

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.