Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

‘Het debat’ wordt de laatste jaren vaak op het scherpst van de snede gevoerd. Waar dat debat over gaat, lijkt niet eens meer zoveel uit te maken. Mensen zijn het vaak hevig met elkaar oneens en laten het weten ook. Te midden van dit kabaal, deze onenigheid en sociale polarisering staat het museum. Door sommigen afgeschilderd als ‘linkse hobby’, terwijl anderen spreken van conservatisme, gebrek aan inclusie. Ook binnen de musea ontstaat een debat. Zijn musea neutrale ontmoetingsplekken, het nieuwe forum? Bieden ze een uitvlucht uit het alledaagse, een plek om op te laden en de dagelijkse sleur te vergeten? Of moeten ze stelling nemen? Is echt iedereen in het museum welkom? En wat betekent dat dan?

datum
16/01/2020
tijd
19:00 – 21:00
taal
Nederlands
verder deze avond

16:00-18:00 International Clinic

18:00-19:30 Thursday Bite 

19:30-21:30 Reading Room met Rosi Braidotti: Killing me Softly, Ageing, Music, Affirmation

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Toegang: €7.50

Aanmelden via ticketlink

Steeds meer instituten reageren op de roep om verandering. Tentoonstellingszalen worden volgehangen met werk van vrouwen, of niet-westerse kunstenaars. De term Gouden Eeuw wordt afgeschaft, of juist niet. Het levert een goed persbericht op en misschien een ‘Twitterstorm’, maar wat verandert er achter de schermen? Wat betekent het om vandaag de dag in, met of voor een museum te werken? En wat zou je misschien wel willen veranderen (of juist niet) terwijl je het gevoel hebt hier geen invloed op te hebben? Kun je alles zeggen tegen je collega’s? Kun je als museummedewerker zijn wie je bent?

Waar sta jij?

Deze eerste Night Shift van 2020 willen we tijd maken voor een goed gesprek met elkaar. In een kleinere setting, waarin we allemaal expert zijn en niemand de antwoorden hoeft te hebben. Een moment aan het begin van het jaar om contact te maken met collega’s die met dezelfde vragen worstelen, of juist niet. Even écht naar elkaar luisteren.

Practical info

De tafel is groot, iedereen is welkom, maar voor deze Night Shift zullen minder kaartjes beschikbaar zijn dan je van ons gewend bent, omdat we denken dat we voor dit gesprek aandacht voor iedereen moeten hebben. Wacht dus niet te lang met boeken. Wil je heel graag komen, maar kun je het kaartje écht niet betalen, neem dan contact op met het Night Shift-team door te mailen naar hallo[at]nightshift010.nl

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.