Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Wat verstaan we precies onder open collecties en hoe kun je open collecties hergebruiken? Tijdens de Re:Use clinic op 7 november 2019 in Het Nieuwe Instituut vertelt Maarten Zeinstra (Open Nederland, Creative Commons Nederland) alles over auteursrechten, Creative Commons en gratis gebruik van archiefmateriaal.

datum
07/11/2019
tijd
19:30 – 21:30
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite 

19:30-21:30 Guest Programme Evolutionaries 

19:30-21:00 Gossips: Do comrades Gossip?

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via ticketlink 

Deze Re:Use clinic is onderdeel van het project Open Archief, een samenwerking tussen Het Nieuwe Instituut en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid om creatief hergebruik van digitale erfgoedcollecties te stimuleren.

Open Archief

Open Archief brengt makers en erfgoedinstellingen met elkaar in gesprek over het belang van creatief hergebruik van erfgoed en het beschikbaar stellen van online collecties. Hergebruik van digitale collecties in musea en archieven levert nieuwe verhalen in verrassende, vernieuwende vormen op. Het Nieuwe Instituut en Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid nodigden via een open oproep makers uit om nieuw werk te maken met gebruik van archiefstukken uit hun open digitale collecties en te experimenteren met de mogelijkheden van digitale erfgoedcollecties op creatief, technisch en auteursrechtelijk gebied.

Presentaties

In het kader van Open Archief ontwikkelen kunstenaar Guy Königstein, filmmaker Donna Verheijden en kunstenaar/designer Oana Clitan een autonoom mediawerk uit de open, digitale collecties van beide instituten. Ze presenteren hun werk tijdens de Dutch Design Week 2019 en vanaf 14 november in Het Nieuwe Instituut.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.