Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

BNO IMG LAB presenteert beeldmakers die ongebruikelijk materiaal inzetten voor ontwerpdoeleinden, het omvormen en slim hergebruiken. Ontwerpen door te mixen en te remixen, dankbaar gebruikmakend van wat er al is.

datum
25/10/2018
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

19:00-21:00 Nightshift

20:00-22:00 For the Record: Reading Apeshit

Museum open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

Douwe Dijkstra

Douwe Dijkstra is beeldend kunstenaar en filmmaker. Hij maakt videowerk dat experimenteel van aard is, van korte films of documentaires tot video-installaties. Daarin linkt hij absurdisme aan de werkelijkheid en maakt de werkelijkheid absurd.

Ron van der Ende

Ron van der Ende is beeldhouwer en beroemd om zijn bas-reliëfs die hij maakt van gebruikt hout. Zijn kunstwerken kenmerken zich door het gebruik van perspectief, waardoor een bizar ruimtelijk effect ontstaat en ze vanaf een afstand gezien realistisch overkomen.

Jelijn Verhoeven

Het werk van Jelijn Verhoeven gaat over synthetische materialen en objecten die mensen na gebruik weggooien: plastic flessen, bakjes, plastic vorkjes, bekertjes, messen, rietjes. Daarmee bouwt ze haar objecten, vaak voorzien van kleine bewegende motortjes, en zo ontstaan ongecompliceerde sculpturen in vrolijke kleuren. 

Piet Schreurders

Piet Schreurders is grafisch ontwerper, uitgever en was jarenlang art director van de VPRO gids. Hij is de eenmansredactie van het befaamde blad Furore en de Poezenkrant. Ogenschijnlijk hobbyisme, want uiterst zorgvuldig gemaakt vol absurdistische humor. Na 40 jaar is op veler verzoek nummer 6 van Furore herdrukt met als aanbeveling: “bevat originele fouten”. Dit najaar verschijnt nummer 24.

De Artbutchers

De Artbutchers spelen een spel met de kunst, met kunstenaars en hun kunstwerken. Ze gaan de strijd aan met de werkelijkheid die door de kunstenaar geschapen is. Ze ontleden de kunstenaars en laten kunstwerken in hun hemd staan. Niks of niemand wordt gespaard. 

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.