Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Onder de titel The young and the restless biedt Thursday Night Live! een platform aan beeldmakers die onlangs zijn afgestudeerd.

datum
22/11/2018
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

18:00-19:00 BURN-OUT: The Anastasia Method

19:30-21:30 Life Hacks

20:00-22:00 Automated Landscapes: The Countryside Tour

Pop-in Expo: Wendingen 100 Jaar

Museum gratis van 17:00 tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

Ruben de Bruin

Rutopia van Ruben de Bruin (WdKA) is een illustratieve zoektocht naar een eigen koninkrijk waarin oost en west samenkomen. 

Evita Bouwmeester

Evita Bouwmeester (Artez) onderzoekt met haar project Régénéré welke rol authenticiteit speelt in de fast-fashion industrie.

Rianne van Os

Rianne van Os (AVK St. Joost) illustreert in Wijkgids Charlois de verdwijnende cultuur van Rotterdam-Zuid.

Staphany Caparn

Stephany Caparn (WdKA) laat zich in de fotoserie ‘Nobody Sees a Flower Really’ inspireren door de gestileerde werken uit de Renaissance en speelt met de archetypes van vandaag.

Puck Litaay

A death in the Family van Puck Litaay (WdKA) gaat over een mogelijke toekomst waarin hyper-personalisatie de status quo is.

Martin Sallières

Martin Sallières (DAE) maakt met Marathonlongen een futuristisch ontwerp om de longcapaciteit van marathonlopers te vergroten.

Hanneke Klaver

Hanneke Klaver onderzoekt met Catch Air op humoristische wijze de impact van een wenkbrauw en de noodzaak van lichaamstaal.

Stijn Goossens

Stijn Goossens (AVK St. Joost) laat via motion capture zijn 3D characters dansen.

Joana Schneider

Joana Schneider (KABK) is winnaar van de Keep an Eye Textile & Fashion Award voor Pluis, radicale textielinstallaties van touw en vissersnetten waarin ze de schoonheid erkent en tegelijkertijd de gevaren voor het milieu aan de kaak stelt.

Mischa Appel

Mischa Appel (HKU) is vertegenwoordigd met het project 'This is where you end'.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.