Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

The Others (2001) van regisseur Alejandro Amenábar is op 31 oktober te zien in Het Nieuwe Instituut in het kader van de installatie Spirits in the Material World. De film maakt deel uit van een door Heman Chong samengesteld horrorfilmprogramma dat bij de installatie hoort. Dit filmprogramma bestaat verder uit de vertoning van Dark Water (2002) op 10 oktober en van A Ghost Story (2017) op 5 december.

The Others 

Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog trekt een vrouw, Grace, zich met haar twee kinderen terug in een huis op Jersey om te wachten tot haar man terugkeert uit de strijd. De kinderen lijden aan een ziekte die tot gevolg heeft dat blootstelling aan direct zonlicht hen schade berokkent. Ze wonen daar geïsoleerd onder een regime van onderdrukkende, vreemde en bijna religieuze regels, totdat de vrouw zich genoodzaakt voelt een aantal bedienden voor de kinderen in te huren. Met hun komst worden onbedoeld de regels overtreden, met onverwachte gevolgen. Synopsis: IMDB.

Spirits in the Material World

Spirits in the Material World van kunstenaar Heman Chong gaat over ruimten die in de schemering liggen, de onderwereld inglijden. De installatie is van 10 oktober 2019 tot 29 december 2019 te zien bij Het Nieuwe Instituut. Op 10 oktober gaan Heman Chong en Marina Otero Verzier tijdens een informele openingsspeech nader in op Spirits in the Material World.

De installatie en het programma verkennen een niet gemakkelijk te verklaren of te begrijpen aspect van de architectuur – dat van de relatie tussen de geestelijke en materiële wereld. Aan de hand van een volledig functionerende boekhandel, a filmreeks en een videowerk laat Chong zien dat bepaalde gebeurtenissen kunnen leiden tot de consensus dat het op een bepaalde plaats ‘spookt’ en dat de vermeende aanwezigheid van geesten een onvoorspelbare, verstorende rol kunnen gaan spelen in oververhitte vastgoedmarkten zoals die van Hong Kong, New York en Dubai. Geesten, geruchten en de logica van geld en vastgoed geven samen vorm aan het bovenmenselijke imago en de markt voor de architectuur van de hedendaagse woning.

 

datum
31/10/2019
tijd
19:30 – 22:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite 

19:00-21:00 Guest Programme: De terugkeer van de Maakindustrie

20:00-22:00 BNO IMG LAB: Yellow Pages 

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via ticketlink 

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.