Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Gallery 3 By Désirée van Hoek: Notes on Downtown

Notes on Downtown wordt gepresenteerd met een tentoonstelling in Gallery 3 in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam, die loopt van 1 april t/m 29 mei 2022.

 

 

datum
07/04/2022
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 | Thursday Bite

19:30-21:00 | Design Dialogues: Through Artificial Eyes

Het museum is gratis te bezoeken van 17:00-21:00 uur.

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

Jennifer Wolch

Jennifer Wolch is hoogleraar stedenbouw, geografie en decaan van het UC Berkeley College of Environmental Design. Voordat zij het decanaat aanvaardde, was zij oprichter en directeur van het Center for Sustainable Cities aan de University of Southern California. Haar werk concentreert zich op duurzame stedenbouw, stedenbouw en volksgezondheid, dakloosheid en menselijke diensten, en relaties tussen dieren en de samenleving. Haar boeken (met Michael Dear) omvatten Landscapes of Despair: From Deinstitutionalization to Homelessness (1987) en Malign Neglect: Homelessness in an American City (1993).

Sharon Zukin

Sharon Zukin is professor emeritus in de sociologie aan het Brooklyn College en aan het CUNY Graduate Center. Haar laatste boek, The Innovation Complex: Cities, Tech, and the New Economy (2020), onderzoekt de vorming van het tech-ecosysteem in New York. Zukin was Broeklundian Professor aan Brooklyn College, en gasthoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, de Universiteit van Western Sydney en Tongji University. Ze ontving de Lynd Award for Career Achievement in urban sociology van de American Sociological Association en won de C. Wright Mills Book Award voor Landscapes of Power.

Désirée van Hoek

De Amsterdamse fotografe Désirée van Hoek (1966) maakte in 2015 haar internationale debuut met haar boek Skid Row over de gelijknamige sloppenwijk in Los Angeles. Het boek, vormgegeven door Mevis & Van Deursen en met een inleiding van LA Times staff writer Gale Holland, werd goed ontvangen in Nederland, België, Frankrijk, Japan en de VS, en werd uitgeroepen tot een van de Beste Nederlandse Boekontwerpen van Nederland en België. In de LA Review of Books beschreef Michael Kurcfeld Skid Row als een "levendig verslag van een fragiele wereld door een onwaarschijnlijke buitenstaander. Pete Brook van Wired prees Van Hoek's aanpak, "Zo verantwoord als men beelden kan maken van de achtergestelden van de samenleving. Kudos."

Floris Alkemade

Floris Alkemade is architect en stedelijk ontwerper. Hij was achttien jaar lang verbonden aan het bureau OMA van Rem Koolhaas, waarvan de laatste zeven jaar als partner. Sinds 2008 leidt Floris Alkemade zijn eigen bureau FAA met projecten in binnen- en buitenland. Met FAA werkt hij onder meer aan grootschalige architectuurprojecten in Frankrijk, waaronder de herontwikkeling van het 600 meter lange entrepotgebouw Macdonald in Parijs. Daarnaast is Floris Alkemade lector aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. Sinds september 2015 is Floris Alkemade benoemd als Rijksbouwmeester. Hij combineert zijn rijksbouwmeesterschap met zijn werk voor zijn bureau FAA en zijn lectoraat aan de Academie van Bouwkunst.

Joep van Lieshout

Atelier Van Lieshout is de studio opgericht door beeldhouwer, schilder en visionair Joep van Lieshout. In de afgelopen drie decennia heeft Van Lieshout een multidisciplinaire praktijk opgebouwd die werken produceert op het grensvlak van kunst, design en architectuur. In 2021 hebben Joep van Lieshout (Atelier Van Lieshout) en projectontwikkelaar RED Company de handen ineengeslagen om een grootschalig cultureel cluster te bouwen met woningen, kantoren en diensten in het opkomende M4H-havengebied van Rotterdam. Hun samenwerking mikt op een nieuw model voor stadsvernieuwing waarin ruimte blijft voor kunstenaars.

 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.