Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Alles om je heen is gemaakt door mensen die niet per se slimmer zijn dan jij. Dus wat weerhoud je om je boel te verbouwen naar jouw eigenwijze wensen? Jouw stoute plannen: onzinnig of waanzinnig? Kom erachter tijdens Barry de Bruins bonte avond en geef het leven een knal alsof het een piñata is. Er valt aan de andere kant altijd wel iets lekkers uit. Een avond over gekte als strategie.

Bart Jan de Graaf

Cultuur- en ideeënhistoricus. Spreekt over Dada (dat zijn honderdste verjaardag viert) als het absurde antwoord op de absurditeit van de Eerste Wereldoorlog. Bijtende satire waarin de lachwekkende rationaliteit van de ‘beschaving’ wordt gespiegeld.

Kees Wennekendonk

Omni-kunstenaar te Utrecht. Speelt speciaal voor deze bijzondere avond onder begeleiding van gitaar op het oudste instrument ter wereld: de vleestrompet.

Strongman from Marconia (René van der Veer)

Hoe til je 30.000 m2 experimenteerruimte van de grond? René van der Veer (medeoprichter van Marconia) over krachtpatsen en innovatie op een oud rangeerterrein.

Gert Dumbar

Oprichter van het legendarische ontwerpbureau Studio Dumbar, pleitbezorger en fervent aanhanger van de patafysica. De oerschelm van Dutch Design spreekt over gekte in grafisch ontwerp.

The Mystery Guest

Welke bekende Rotterdamse kunstenaar zit er dit keer in de ‘Mystery Box’? Het publiek mag raden wie het is.

Ernie Mellegers

Pas op! Wanneer Ernie begint te spreken vertelt hij je alles wat hij weet. Deze Haagse cultuurhistoricus, fietser en publicist verlicht ons met een verhaal over de ideeën van Alfred Jarry en de filosofie van de patafysica.

De Mona Lisa’s

Forensisch onderzoekers van zelforganiserende beeldcultuur. Dit duo onderzoekt de oorsprong van besmettelijke ideeën en beelden, van folk-rituelen tot internet-memes. Op zoek naar visuele manifestaties van gedeeld eigenaarschap.

De Eefje Wentelteefje Theater Show

Samen met poppenspelers Tjeerd en Lidewij brengt poppenkastdiva Eefje Wentelteefje een stukje onvervalst poppentheater. Ook is er ruimte voor meditatief objektentejater met groentevisualisatie en een stevig potje poppenrap.( Spel: Jeroen de Leijer en Frans van der Meer)

Ulla and the koala's

De Rotterdamse koningin van de lo-fi elektropop zorgt voor een hallucinerende opfrisser aan het einde van de avond.

DJ Scott

Scott Savage zorgt voor de soundscape en verdere muzikale omlijsting van de avond.

Barry de Bruin

Gastheer van de avond. Oprichter en voormalig partner van ping-pong Design (tot 2015). Op het moment is Barry met ‘zwangerschapsverlof’ en in blijde verwachting van een idee waar hij onmetelijk rijk mee gaat worden.

datum
24/03/2016
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 
Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.