Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Research fellow Natalie Dixon presenteert de performance-reading 'Senhora', Leanne Wijnsma speelt met de natuurlijke en commerciele geur van liefde, fotograaf Florine van Rees geeft een inspiratieworkshop over de kleur rood en Jason Gwen geeft een performance. Speciaal voor deze avond serveert Het Nieuwe Café een Thursday Love Bite en sluit af met Ultimate Loving Beats! 

 
datum
14/02/2019
tijd
19:30 – 23:45
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

18:45-19:30 Archive Talk: V2_

19:00-20:30 Expanding Bauhaus #01: Creating Worlds

19:00-20:45 Schrijvende Ontwerpers Pakken het Podium

Museum vrij toegankelijk van 17:00-21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis, RSVP via Ticketlink 

Natalie Dixon

Dixon vertelt het verhaal van vrouwen in het naoorlogse Europa die Portugal verlieten om op zoek te gaan naar liefde en een beter leven in “Afrika”. Dixons Portugese familiealbum vormt het beginpunt van het verhaal. 'Senhora' maakt deel uit van een reeks performancelezingen, en is onderdeel van Het Nieuwe Instituuts doorlopende programma over het thema Burn-out.

Natalie Dixon is de medeoprichter van Affect Lab, een onderzoekstudio die onze relatie met technologie verkent. Dixon richt zich in het bijzonder op de emotionele aspecten van communicatietechnologieën binnen gemarginaliseerde en kwetsbare gemeenschappen. Recentelijk heeft zij onderzoek gedaan naar de rol van mobiele communicatie in het bestrijden van gevallen van shaming en othering tijdens de Europese vluchtelingencrisis. In haar publicaties onderzoekt Natalie hoe gevoelens van vervreemding en verbondenheid ontstaan in een WhatsApp-groep in een buurt in Zuid-Afrika. Natalie Dixon is promovendus op het gebied van media en communicatie in Goldsmiths College, University of London.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.