Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Netcriticus Geert Lovink bespreekt zijn aankomende boek Sad By Design: On Platform Nihilism (2019) en sociologe Marguerite van den Berg gaat in op hoe we optimistisch moeten zijn over ons werk en onze toekomst en het soort affective labour dat dit vereist. 

Life Hacks

Life Hacks is een onderdeel van het fellowshipprogramma van Het Nieuwe Instituut rond het thema ‘burn-out’. Zoals Ramon Amaro, fellow in 2017, het verwoordt: “Aan de ene kant betekent to burn out zoveel als vastzitten, instorten of op enig andere manier onbruikbaar worden. Met andere woorden: processen, handelingen en participatie stoppen simpelweg met functioneren. Aan de andere kant betekent burn out een kans op een doorbraak, een kans om in actie te komen en verandering aan te zwengelen richting nieuwe structuren en verhoudingen.”

Life Hacks bestaat uit een reeks bijeenkomsten waarbij op deze tweeslachtigheid wordt ingegaan door de werkwijzen en technieken tegen het licht te houden die worden gehanteerd bij het (nieuw) vormgeven van het leven tegen een achtergrond van groeiende onzekerheid en een steeds ondernemingsgerichter systeem. Samen met theoretici, professionals en XPUB, het Experimental Publishing-programma van het Piet Zwart Institute, kijkt Life Hacks naar de spanningen en ontspanningen die voortkomen uit de constante heruitvinding en toenemende zelf-optimalisering die noodzakelijk zijn voor het bewonen van openbare en privéruimte, het managen van tijd en productiviteit, en het bijstellen van de eigen gedachten en gevoelens.

Life Hacks wordt georganiseerd door Silvio Lorusso en is een samenwerkingsproject tussen Het Nieuwe Instituut's Research afdeling en XPUB.

Lees meer over dit programma in het Engels.

 

datum
24/01/2019
tijd
19:30 – 21:30
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

18:45 - 19:30 Archive Talk Delany Boutkan en Mikaela Steby Stenfalk

19:30-21:30 Workshop Jan Rothuizen - Groots tekenen

19:30-00:00 IFFR Rabbit Hole

Museum gratis van 17:00-21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis, registreer via tickets
 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.