Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Jeanne van Heeswijk

Jeanne van Heeswijk (1965, Schijndel) is een beeldend kunstenaar die het creëren van dynamische en diverse publieke ruimtes faciliteert. Daarmee stelt ze lokale communities in staat de controle over hun eigen toekomst te nemen. Ze werkte jaren achtereen met diverse lokale groepen om de vaak onzichtbare en ondoordringbare regelgeving, overheidscodes en sociale instituten te ontrafelen. Deze langlopende projecten overstijgen de traditionele grenzen van kunst in tijd, ruimte en media en bevragen de autonomie van kunst door het combineren van performatieve acties, vergaderingen, discussies en andere vormen van organiseren en pedagogie.

Het werk van Van Heeswijk is opgenomen in tal van publicaties en internationaal gerenommeerde biënnales, als Liverpool, Taipei, Shanghai en Venetië. In 2012 ontving ze voor haar werk de ‘Curry Stone Prize for Social Design Pioneers’ en in 2011 de ‘Leonore Annenberg Prize for Art and Social Change’. Zij ontving de 2014-2015 Keith Haring Fellowship in Art and Activism at Bard College.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken met een link naar het programma Dissident Gardens of Thursday Night Live!

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Ticket-link voor Thursday Night Live!


Het Nieuwe Instituut behoudt zich het recht voor om bij minder dan 5 aanmeldingen de workshop te annuleren of te verplaatsen.

datum
20/09/2018
tijd
19:30 – 21:30
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.