Pierre Oskam
Pierre Oskam is een landschapsontwerper, onderzoeker en docent. Hij geeft les in architectuur en landschapsstedenbouw aan de Technische Universiteit Delft en verdedigd binnenkort zijn PhD onderzoek aan de Universiteit van Aveiro, Portugal. Met zijn ontwerppraktijk slaat hij een brug tussen architectuur, eco-filosofie en meer dan menselijke participatie in de gebouwde omgeving. Pierre ziet design, kunst en technologie als portalen naar vernieuwde perceptie en zorg voor de (onzichtbare) ander, en het zien 'nieuwe wildernis' als normaal onderdeel van het leven in de stad.
Klaas Kuitenbrouwer
Klaas Kuitenbrouwer is senior onderzoeker bij Het Nieuwe Instituut. Klaas, opgeleid als historicus, onderzoekt onderwerpen op het snijvlak van cultuur, technologie en ecologie bij Het Nieuwe Instituut en ontwikkelt, beheert en modereert programma's en evenementen op deze gebieden. Klaas heeft het Zoöp-project geïnitieerd.
Kees Moeliker
De Rotterdamse bioloog Kees Moeliker (1960) schrijft en spreekt over natuurlijke historie, met name over vogels, natuur in de stad, opmerkelijk diergedrag, en wetenschap-met-een-lach. Hij is directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam en European Bureau Chief van het wetenschappelijke humor tijdschrift Annals of Improbable Research.
ZUS architects
Opgericht in 2001 door Elma van Boxel en Kristian Koreman vormt ZUS [Zones Urbaines Sensibles] een interdisciplinair ontwerpbureau voor stad en landschap. Met een internationaal team werkt ZUS aan gevraagd en ongevraagd ontwerp en onderzoek op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp.
Tanja Lina
Als stadsbewoner hecht Tanja grote waarde aan natuur in de stad. Opgeleid als architect gebruikt ze haar capaciteiten dan ook voornamelijk om stedelijke ruimte te transformeren naar duurzame en milieuvriendelijke plekken. Plekken waar bewoners bij betrokken zijn en zich bewust zijn van de waarde van biodiversiteit in de stad. Daarbij heeft ze een fascinatie voor drijvende tuinen en schreef ze hier een boek over.