Anne van Leeuwen
Anne van Leeuwen (1987) studeerde kunstgeschiedenis, cultuuranalyse en biologie. Zij is mede-initiatiefnemer van een regeneratieve boerderij genaamd Bodemzicht pal naast Nijmegen. De boerderij wil een realistisch circulair alternatief bieden voor de huidige landbouw en een lange termijn toekomst creëren voor boeren in Nederland.
Jane da Mosto
Jane da Mosto is milieuwetenschapper en adviseur op het gebied van duurzame ontwikkeling, klimaatverandering en de ecologie van waterrijke gebieden. Sinds 2012 zet ze zich volledig in om de toekomst van Venetië en voor Venetianen te veranderen als medeoprichter van We are here Venice, een ngo die gespecialiseerd is in het gebruik van de beste academische onderzoeken en methodologieën om de uitdagingen van Venetië aan te gaan. Tegelijkertijd maakt We are here Venice ook gebruik van lokale kennis en netwerken om nauwkeurige informatie over de stad en de lagune te verzamelen en bevindingen en resultaten te verspreiden om het publieke begrip en het internationale bewustzijn van de kwetsbare maar niet hopeloze toestand van Venetië te verbeteren. Zie de Facebook en Instagram voor meer informatie.
Klaas Kuitenbrouwer
Klaas Kuitenbrouwer is senior onderzoeker bij Het Nieuwe Instituut. Klaas, opgeleid als historicus, onderzoekt onderwerpen op het snijvlak van cultuur, technologie en ecologie bij Het Nieuwe Instituut en ontwikkelt, beheert en modereert programma's en evenementen op deze gebieden. Klaas heeft het Zoöp-project geïnitieerd.
Matthijs ten Berge
Matthijs ten Berge is mede-oprichter van Sumowala, een vernieuwend natuurrecreatiebedrijf van Space & Matter en Groundforce Studio. Sumowala (Sun-Moon-Water-Land) is een sociale onderneming die mensen in de nabijheid van steden intensieve natuurervaringen biedt. Sumowala ontwikkelt nieuwe natuurgebieden waar maximaal 5% van de grond gebruikt wordt voor kleinschalige recreatieve verblijfsplekken. Sumowala heeft circulariteit en inclusie als leidende principes, en heeft een grote ambitie: duizenden hectares nieuwe natuur en een bloeiend netwerk van kleinschalige verblijfsplekken, altijd dichtbij steden, verspreid over Europa
Roberta Jurcic
Roberta Jurcic werkt als architect in Brandlhuber + studio in Berlijn en geeft les aan de Design Studio Brandlhuber aan de ETH, Zürich. Samen met ontwerpstudio Brandlhuber + werkt ze aan het gebouw van Maüsebunker, een voormalig proefdierlaboratorium in Berlijn. Mäusebunker overleefde de bijna onvermijdelijke sloop dankzij de bundeling van krachten van architecten, politici en burgers. Nu het gebouw een tweede kans heeft gekregen, is de vraag: wat is de toekomst van Mäusebunker? In zijn tweede leven wil Mausebunker een plek zijn voor samenwonen met meerdere soorten.