Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Er wordt ruimte gemaakt om na te denken over de totstandkoming van hulpmiddelen en methoden door de leden van de werkgroep binnen het project, zoals de Archival Care Rider en de Asterisk.

Samen met een gastrespondent reflecteren we op en dragen we bij aan een meerstemmige dialoog over hoe het opbouwen van gemeenschappen over verschillende onderzoekspraktijken heen kan bijdragen aan een toegankelijker archief, terwijl er ruimte blijft voor de vele stemmen en intersecties die daarin leven.

Tijdens het evenement zullen de volgende Collecting Otherwise werkgroepleden aanwezig zijn: Clara Balaguer, Alfred Marasigan, Czar Kristoff, Isola Tong, Michael Karabinos, Hannah Dawn Henderson, Harriet Rose Morley, Hetty Berens, Carolina Valente Pinto, Delany Boutkan, Yessica Deira and Setareh Noorani.

datum
07/10/2021
tijd
19:00 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond
locatie

Dit evenement vindt plaats op Zoom. Registratie is verplicht.

toegang

Gratis

Collecting Otherwise

Collecting Otherwise is een werk in uitvoering, een onderzoeksproject dat altijd in ontwikkeling is en dat gebruik maakt van een gelaagde benadering van het archief: van object, naar vraag, naar methodologie, naar instrument en weer terug.

Collecting Otherwise is onderdeel van het initiatief Rethinking the Collection, binnen het raamwerk van Architectuur Dichterbij, dat tot stand is gekomen naar aanleiding van het besluit van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om te investeren in de zichtbaarheid, restauratie en digitalisering van de Rijkscollectie. Dit project draagt bij aan de ambitie van Het Nieuwe Instituut om zijn positie als erfgoedinstituut te versterken, en om methoden, technieken, onderzoeksthema’s, specifiek jargon en allianties die het instituut in de voorafgaande periode heeft ontwikkeld, kritisch te bekijken.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.