Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Producent, ontwerper en Workspacer, Manuel Toledo cureert speciaal voor Thursday Night Live! een filmavond. Vanuit zijn fascinatie voor architectuur, cultuur en creatieve industrieën, heeft Toledo onder meer twee internationale architectuurfilmfestivals in Santiago, Chili, en Londen, UK opgericht. Op 26 september gaat in Het Nieuwe Instituut de film ‘The Corroborators’ (2017) voor het eerst in Nederland in première. 

datum
26/09/2019
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite 

19:30-21:00 Dwars door het Archief: Queer Houses and Places

19:30-21:00 Guest Programme Filmavond The Corroborators

19:30-21:30 Guest Programme Nieuwe toekomst voor oude gebouwen

20:00-22:00 BNO IMG LAB: Boek in Beeld 

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via ticketlink 

The Corroborators

"Buenos Aires bestaat niet echt. Parijs bestaat ook niet echt. Dit maakt allemaal deel uit van een plan van Los Corroboradores, een laatnegentiende-eeuws geheim genootschap uit Buenos Aires dat ook nu nog actief is. De Franse journalist Suzanne reist naar Buenos Aires en begint daar sporen te volgen die verloren waren gegaan in de geschiedenis."

The Corroborators (2017), director and producer: Luis Bernardez. Produced by Federico Eibuszyc, Luis Bernardez, Barbara, Sarasola-Day, Pablo Destito & Pablo Giles.

Manuel Toledo

Manuel Toledo is producent en zelfstandig ontwerper en studeerde af aan de Design Academy Eindhoven in Nederland. Hij werkte als ontwerper voor instellingen, zoals voor de TU Delft bij de ontwikkeling van een duurzaam huis in Nederland en voor de Urban-Think Tank in Zürich (ETH-Z) en Caracas aan architectuurprojecten in India en Nederland. Sinds 2012 is hij medeorganisator van het ArqFilmFest in Santiago, Chili, het eerste architectuurfilmfestival van Chili en Latijns-Amerika. Dit festival heeft nu zijn vierde succesvolle editie bereikt. Na zijn ervaringen in Santiago richtte hij ArchFilmFest London op, waarvan de eerste editie in juni 2017 plaatsvond. In Rotterdam, als voorzitter van de Encuentros 2015 conferentie, stelde hij deze bijeenkomst van het grootste internationale netwerk van Chileense onderzoekers, ondernemers en professionals in het buitenland in staat om de duurzame toekomst van Chili te bespreken. 

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.