Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Van Paaspop via de Parade tot aan Into The Great Wide Open. Weg met die malaise en de winterdag. Het is zomer, tijd voor festivals. Maar met alleen een podium en een poster kom je al lang niet meer weg. Wie bepalen het uiterlijk van deze festivals? Wie zijn de beeldmakers van het festival? "Let me entertain you!"

datum
30/05/2019
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Jurriaan Hos

Jurriaan Hos studeerde Interaction Design aan de HKU maar stortte zich daarna volledig in de Motion Graphics. Hij werkt regelmatig samen met zijn broer Merijn Hos. Jurriaan streeft naar werelden vol verbeelding en opzienbarende animaties. Hij werkt onder andere voor Down The Rabbit Hole, Lowlands, We Love Green en STRP Festival.

VJ Noralie

Noralie ontwerpt multidisciplinaire ervaringen met licht, video en geluid. Zo verzorgt ze de visuele aankleding bij festivals, evenementen en clubavonden door middel van video, installaties, audio-ontwerpen en interactieve omgevingen. Zoals de lichtshow in het PSV-stadion tijdens het Eindhovens lichtfestival 'Glow' en het videodecor voor de theatertour “waterwereldsteden” van Eefje de Visser.

Studio Colorado

Studio Colorado zijn grafisch ontwerpers Remco Oude Alink en Nine Fluitsma en zijn al jaren privé een team. Colorado combineert de autonome houding van Nine met het strategische en heldere ontwerp van Remco. Dat resulteert in kleurrijk en vrij werk, zonder opsmuk. Al enkele edities maken ze de identiteit van het Dekmantel festival in Amsterdam, São Paulo en Kroatië en ontwerpen voor evenementen en festivals van o.a. Boymans, Manifesta 9 en Ultimate Bach.

Stagekings

Stagekings bouwt al jaren de decoraties en podia voor de grotere festivals in Nederland en ver daarbuiten. Ze produceren legendarische mainstages voor The Qontinent, Reverze, Dreamfields Mexico en vele anderen. Rick Jacobs van Stagekings laat zien hoe zoiets tot stand komt, wat zijn de uitdagingen voor de ontwerpers voor een groot muziek festival?
 

Thursday Bite 

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte, vegetarische maaltijd. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij. 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.