Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Programma

 • 17.00–19.30 uur
  Thursday Bite
  (€ 8,88)

  Het Nieuwe Café biedt elke donderdagavond vanaf 17.00 uur de Thursday Bite aan: een lichte vegetarische maaltijd vanuit de keuken van chef Manuela Gonçalves Tavares en haar team. Je kunt de Thursday Bite a € 10 op de avond zelf aan de bar bestellen. 
   
 • 19.00–20.00 uur 
  Thursday Night Detour
  Omleiding (Gratis, maximaal 12 deelnemers) 

  Iedere donderdagavond neemt een van de omleiders (voorheen rondleiders) je mee op een gratis omleiding door een van de tentoonstellingen in Het Nieuwe Instituut. Onderzoek design, digitale cultuur en architectuur vanuit het perspectief, expertise en kennis van een omleider. Zo eindigt de ene omleiding in een gezamenlijke choreografie en ontwerp je bij een andere ruimten voor insecten.
   
 • 17.30-19.30 uur
  Open Archief 2022
  Opening tentoonstelling (Gratis) 

  Kom naar de feestelijke opening van de derde editie van Open Archief met werk van Daria Kiseleva, Alice Wong & Simo Tse en Remco Torenbosch. Samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis organiseert Het Nieuwe Instituut dit programma voor kunstenaars. Zij gaan op zoek naar nieuwe verhalen in open, digitale erfgoedcollecties, met als eindresultaat een nieuw mediawerk. 
   
 • 20.00-21.30 uur
  Vertical Atlas
  Boekpresentatie en opening tentoonstelling (Gratis) 

  Vier de lancering van het boek en de online publicatie Vertical Atlas, het resultaat van een meerjarig onderzoeksprogramma van Het Nieuwe Instituut en Hivos. De Vertical Atlas wil helpen navigeren door de complexe techno-politiek van de wereld van vandaag. Met korte lezingen door enkele van de auteurs, gevolgd door de opening van een tentoonstelling in Galerie 3, met werk van (onder anderen) Andrej Škufca en Qiu Zhijie. En een performance van François Knoetze.

  Tickets voor dit programma onderdeel zijn apart te verkrijgen via de aparte Eventbrite.
datum
27/10/2022
tijd
17:00 – 23:00
taal
Engels
verder deze avond

Het museum is gratis te bezoeken van 17.00 tot 21.00 uur

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Thursday Bite€ 8,88

Vertical AtlasRSVP
LivestreamBekijk

De overige programma-onderdelen zijn gratis

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! is de wekelijkse avond rond een urgente vraag in architectuur, design en digitale cultuur, met toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland. Het Nieuwe Café serveert een maaltijd, een dj verzorgt de muziek, het museum is gratis geopend en omleiders (voorheen rondleiders) nemen je mee door de tentoonstellingen. Ontmoet mensen, laat je inspireren en praat mee.

Word een Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en maak deel uit van een actieve groep design-, architectuur en digitale cultuurliefhebbers. Als Member ontvang je exclusieve uitnodigingen voor openingen, lezingen, Studio Visits, cultuurexcursies en feestelijke evenementen. 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.