Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Programma

 • 17.00–19.30 uur
  Thursday Bite
  (€ 10,-)

  Het Nieuwe Café biedt elke donderdagavond vanaf 17.00 uur de Thursday Bite aan: een lichte vegetarische maaltijd, inclusief een frisdrank, vanuit de keuken van chef Manuela Gonçalves Tavares en haar team. Je kunt de Thursday Bite a € 10 op de avond zelf aan de bar bestellen.
   
 • 17.30–18.00 uur
  Special Guests: Marjan van Aubel en Pauline van Dongen
  (Gratis)

  Ontmoet de makers achter de Solar Biennale: Pauline van Dongen en Marjan van Aubel en bespreek onder het genot van een drankje of een Thursday Bite de mogelijkheden om met de zon te ontwerpen. 
   
 • 19.00–20.00 uur 
  Thursday Night Detour
  Omleiding (Gratis, max 12 deelnemers) 

  Iedere donderdagavond neemt een van de omleiders (voorheen rondleiders) je mee op een gratis omleiding door een van de tentoonstellingen in Het Nieuwe Instituut. Onderzoek design, digitale cultuur en architectuur vanuit het perspectief, expertise en kennis van een omleider. Zo eindigt de ene omleiding in een gezamenlijke choreografie en ontwerp je bij een andere ruimten voor insecten.
   
 • 20.00–21.30 uur
  Material Worlds: Solar, i.s.m. Ambasz Institute / Museum of Modern Art (MoMA, VS)
  Gesprek (€ 7,50 / € 3,75)

  In samenwerking met het Ambasz Institute / MoMA organiseert Het Nieuwe Instituut Material Worlds: Solar. Samen met ontwerpers, experts en andere bezoekers praten we over het gebruik van de zon als bronmateriaal, bevragen we bestaande ideeën hierover en kijken we niet alleen naar de door zon gedreven toekomst, maar ook naar het hier en nu en de menselijke impact op de niet-menselijke wereld. Gespreksleiding door Lindsey Wikstrom en Matylda Krzykowski. Met Inside Outside, Amor Muñoz, John Perlin, Neel Tamhane, Alice Wong en The Solar Biennale.

  Dit programma is onderdeel van het publieksprogramma rond de tentoonstelling The Energy Show - Zon, zonne-energie en menskrachtvanaf 3 september 2022 te zien in Het Nieuwe Instituut.

Stel je persoonlijke programma samen en boek tickets voor de gekozen onderdelen.

datum
08/09/2022
tijd
17:00 – 23:00
taal
Engels
verder deze avond

Het museum is gratis te bezoeken van 17.00 tot 21.00 uur

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Thursday Bite€ 10,-

Material Worlds: Solar met MoMA in Het Nieuwe Instituut
Standaard€ 7,50
Studenten, docenten en CJP€ 3,75
Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Material Worlds: Solar is gratis online te volgen

De overig programma-onderdelen zijn gratis

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! is de wekelijkse avond rond een urgente vraag in architectuur, design en digitale cultuur, met toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland. Het Nieuwe Café serveert een maaltijd, een dj verzorgt de muziek, het museum is gratis geopend en omleiders (voorheen rondleiders) nemen je mee door de tentoonstellingen. Ontmoet mensen, laat je inspireren en praat mee.

Word een Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en maak deel uit van een actieve groep design-, architectuur en digitale cultuurliefhebbers. Als Member ontvang je exclusieve uitnodigingen voor openingen, lezingen, Studio Visits, cultuurexcursies en feestelijke evenementen. 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.