Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Programma

 • 17:00–19.30 uur
  Thursday Bite (€ 8,88)

  Het Nieuwe Café biedt elke donderdagavond vanaf 17.00 uur de Thursday Bite aan: een lichte vegetarische maaltijd, inclusief een frisdrank, vanuit de keuken van chef Manuela Gonçalves Tavares en haar team. Je kunt de Thursday Bite a € 8,88 op de avond zelf aan de bar bestellen.
   
 • 18:30–19:30 uur
  De Gids: Een plant zijn, een dier, de zee
  Lezing, performance (Gratis)

  Kunnen we rivieren, varkens, bomen, schimmels of aalscholvers begrijpen? Hoe kunnen we ons iets aantrekken van wat zij te zeggen hebben? En hoe worden wij mensen, ondanks onze talloze handicaps, weer een niet-verstorend deel van de aarde? In samenwerking met Het Nieuwe Instituut onderzoekt literair tijdschrift De Gids via het programma Zoöp hoe menselijke en niet-menselijke entiteiten harmonieus kunnen samenleven met Klaas Kuitenbrouwer, Dirk van Weelden, Mariken Heitman en Kirsten van Santen. Met een soundscape van Peter Sijbenga.
   
 • 19:00–20:00 uur
  Thursday Night Detour
  Omleiding (Gratis, max 12 deelnemers)

  Iedere donderdagavond neemt een van de omleiders (voorheen rondleiders) je mee op een gratis omleiding door een van de tentoonstellingen in Het Nieuwe Instituut. Onderzoek design, digitale cultuur en architectuur vanuit het perspectief, expertise en kennis van een omleider. Zo eindigt de ene omleiding in een gezamenlijke choreografie en ontwerp je bij een andere ruimten voor insecten.

  Geen registratie nodig. Meld je om 18.55 uur bij de receptie en geef bij personeel aan dat je mee wilt doen.
   
 • 20:00–21.30 uur
  Jaap Bakema Study Centre: Georg Vrachliotis
  Lezing (€ 7,50/ € 3,75)

  Georg Vrachliotis geeft een keynote lezing over de rol van open data in ontwerp en sociale verandering, waarbij hij zich laat inspireren door het Bouwcentrum Rotterdam, oorspronkelijk opgericht als een statistisch bureau dat in 1948 de oorlogsschade in de stad Rotterdam documenteerde.
   
 • 21:30–23.00 uur
  DJ set van Peter Barker
  Muziek, dans (Gratis)

  Sluit dit seizoen van Thursday Night Live! af met muziek door DJ Peter Barker, live in Het Nieuwe Café. Geen registratie nodig om aan te sluiten. 

Stel je persoonlijke programma samen en boek tickets voor de gekozen onderdelen.

datum
24/11/2022
tijd
17:00 – 23:00
taal
Engels, Nederlands
verder deze avond

Het museum is gratis toegankelijk van 17:00 tot 21:00 uur.

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Thursday Bite€ 8,88

Jaap Bakema Study Centre
Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

De andere onderdelen van het programma zijn gratis toegankelijk.

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! is de wekelijkse avond rond een urgente vraag in architectuur, design en digitale cultuur, met toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland. Het Nieuwe Café serveert een maaltijd, een dj verzorgt de muziek, het museum is gratis geopend en omleiders (voorheen rondleiders) nemen je mee door de tentoonstellingen. Ontmoet mensen, laat je inspireren en praat mee.

Word een Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en maak deel uit van een actieve groep design-, architectuur en digitale cultuurliefhebbers. Als Member ontvang je exclusieve uitnodigingen voor openingen, lezingen, Studio Visits, cultuurexcursies en feestelijke evenementen.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.