Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Kruip in het hoofd van een Rotterdamse maker tijdens de Thursday Night Workshop. Verwacht een programma waarin ontwerpers, kunstenaars en andere makers je inspireren met hun werk. In de workshops ga je zelf aan de slag en werk je aan je eigen stijl. Elke editie is in handen van één maker die bepaalt met welke twee anderen hij de avond vormgeeft.

Terugblik

Charlie Koolhaas

met Madelon Vriesendorp

Het leven in isolatie nodigt uit tot het herdefiniëren van wie we zijn, wat we willen en waarom. Van 11 t/m 18 mei 2020 namen vijftig mensen deel aan de online cursus met Charlie en Madelon. Via gezamenlijke live-meetings, instructievideo's en referentie materiaal maakte ieder een kamer van innerlijke reflectie.

Derek Otte

met Khalid Amakran en Saïd Kinos

Drie verschillende makers, drie verschillende disciplines: op donderdag 21 november 2019 gingen deelnemers aan de slag met schrijven, fotograferen en vormgeven. Derek Otte, Khalid Amakran en Saïd Kinos begeleidden drie korte workshops. Alles analoog, met als eindresultaat een collectieve mini-expo in Het Nieuwe Instituut.

Online cursus

Charlie Koolhaas en Madelon Vriesendorp

De Weeklong Online Course met Charlie Koolhaas en Madelon Vriesendorp is nu gratis beschikbaar. Gebruik het cursusmateriaal om je persoonlijke 'Mind Game' te maken in je eigen tijd.

 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.