Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Vier samen met de samenstellers en auteurs de presentatie van het boek Work, Body Leisure, uitgebracht bij de gelijknamige tentoonstelling in het Nederlandse paviljoen tijdens de 16e internationale architectuurtentoonstelling – La Biennale di Venezia. Deze publicatie verkent indelingen van de ruimte, leefomstandigheden en veranderende opvattingen over het menselijk lichaam die voortkomen uit verontrustende actuele ontwikkelingen op het gebied van arbeid, arbeidsethos en arbeidscondities.

datum
06/09/2018
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

19:30-21:30 Workshop: Powerplant met Marjan van Aubel

20:00-21:30 Boekpresentatie: Theory of Type Design door Gerard Unger

Museum open tot 21:00

 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

Nederland wordt wel gezien als een proeftuin voor nieuwe interpretaties en verbeeldingen van de toekomst van arbeid. Het bij de Nederlandse bijdrage aan de Biennale Architettura 2018 verschenen boek Work, Body, Leisure bundelt analyses van overeenkomsten en protocollen over ruimte die volledig zijn afgestemd op interactie tussen mens en machine, van ruimten waarin het traditionele onderscheid tussen werk en vrije tijd ter discussie staat, van de verschillende manieren waarop ‘het lichaam’ in de loop der tijd is gedefinieerd en gerubriceerd onder invloed van veranderende opvattingen van arbeid, en van de juridische, culturele en technische mechanismen die (lichamelijke) uitbuiting mogelijk hebben gemaakt. In het licht van de opkomst en toename van automatiseringstechnologieën stimuleert het project nieuwe vormen van creativiteit en betrokkenheid in de architectuur.

Work, Body, Leisure bevat bijdragen van Amal Alhaag, AMO, Pier Vittorio Aureli & Maria Shéhérazade Giudici, Jonathan Beller, Beatriz Colomina, Silvia Federici, Ayesha Hameed, Femke Herregraven, Het Nieuwe Instituut, Markus Krajewski, Egbert Alejandro Martina, Francesco Marullo, Victor Muñoz Sanz, Constant Nieuwenhuys, Simone C. Niquille, Henk Ovink, Marina Otero Verzier, Paul B. Preciado, Manuel Shvartzberg Carrió, Ekim Tan, Nathalie de Vries, Mark Wigley, Annemarie de Wildt en Marina van Zuylen. 

Tijdens deze boekpresentatie spreken Ayesha Hameed, Egbert Alejandro Martina, Simone Niquille en Victor Muñoz Sanz.

Een aantal essays uit Work Body Leisure is gepubliceerd in het webmagazine WORK, BODY, LEISURE. Met onder andere teksten van Marina Otero Verzier, Beatriz Colomina, Simone C. Niquille and Amal Alhaag. Het boek is verkrijgbaar bij NAi Boekverkopers

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.