Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

40 jaar geleden publiceerde de Amerikaanse architect en architectuurhistorica Dolores Hayden een artikel met als titel What would a non-sexist city be like? Speculations on Housing, Urban Design, and Human Work (Signs,1980), dat grote invloed had op het feministisch denken over ontwerpen, bouwen, wonen en gender. Hayden signaleerde dat architectonisch ontwerp en stedenbouwkundige planning de positie van de vrouw bepaalde en beperkte. Ze onderzocht radicale alternatieven die een gelijkwaardige rol in de samenleving voor vrouwen mogelijk zouden kunnen maken.

datum
27/02/2020
tijd
20:00 – 21:30
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

19:00-21:00 Guest Programme: Kick-off Young NVTL & Open Podium

19:30-21:00 The Hoodie Unravelled: Garment, Sustainability, Meaning-Making

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

RSVP via ticketlink

Hoe zit het nu met haar gedachtengoed? Zijn haar ideeën nog actueel, of zijn ze inmiddels verouderd? De notie inclusiviteit wordt overal in de mond genomen, maar maakt die vanzelfsprekend deel uit van de hedendaagse ontwerp- en bouwpraktijk? Hoe denken verschillende generaties over deze thematiek? Zijn we erop vooruitgegaan of valt dat nog tegen? Hoe zou een niet-seksistische stad er uit kunnen zien, of bestaat die al ergens? En wat heeft dit alles met het gedachtengoed van de voormalige aktiegroep en feministisch netwerk Stichting Vrouwen Bouwen Wonen van doen waarvan Het Nieuwe Instituut de archieven opneemt in de collectie?

Guest programme met bijdragen van o.a. Lidewij Tummers, o.l.v. Sandra Rottenberg

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte, vegetarische maaltijd. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.