Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de strijd om ruimte tussen alle stedelijke opgaven, lijken bestaande werklandschappen de enige plek te zijn waar alles mag en iedereen welkom is. Kunnen deze gebieden een nieuw paradigma vertegenwoordigen van anders samenleven en -werken? Hoe is dit te sturen en wie is aan zet?

datum
12/12/2019
tijd
19:00 – 21:00
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite 

19:30-21:30 De Donkere Stad

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via ticketlink 

Sprekers zijn Daan Zandbelt (Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving, College van Rijksadviseurs) met 'De werkende stad & werkende clusters' en Charlotte Ernst (co-founder Hof van Cartesius en eigenaar Buurman Utrecht) met 'Hof van Cartesius - Werkspoorkwartier; circulaire gebiedsontwikkeling werklandschap bottom-up'. Debat onder leiding van Paul Gerretsen.

Architectuur van Arbeid 

Architectuur van Arbeid is een programma van zes publieke debatten over nieuwe vormen van arbeid en productie en de ruimtelijke impact hiervan op onze omgeving. De debatten vinden plaats tussen maart en december 2019 en worden georganiseerd door Vereniging Deltametropool. Het programma is onderdeel van het Guest Programme van Thursday Night Live! 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.