Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Werelden waarin het onmogelijke mogelijk wordt. Werelden waar je kan voelen en ervaren wat er (schijnbaar) niet is. Werelden waar tijd en ruimte en plaats een andere definitie krijgen. Wat betekent het om mens te zijn in virtual reality? Hoe zwaar drukt techniek op een storyline? Van narratieve experimenten tot virtuele documentaires, hoe komen deze VR producties tot stand? “Everything you can imagine is real” - Picasso 

datum
20/02/2020
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

19:00-21:00 Night Shift: Wat ging hier mis?

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Important note 

Vanaf 16:00 uur (20 februari) zijn er twee VR opstellingen te bekijken in het auditorium van het HNI: ROZSYPNE en Eden’s Adventure. Kom op tijd!

Yvonne van Ulden 

Yvonne van Ulden maakte samen met Andre Bergs de Fight AR Performance, een meeslepende theaterervaring met geanimeerde augmented reality over de eerste vrouwelijke MMA-kampioen ooit: de Nederlandse gemengde krijgskunstenaar Marloes Coenen. Tijdens Kaboom Festival presenteerde ze een interactieve live voorstelling waarbij op basis van bewegingen animaties verschenen die voorheen in de masterclass Hand Drawn VR Animation waren gemaakt.

ROZSYPNE

ROZSYPNE van Nienke Huitenga en Lisa Weeda vertelt het verhaal over de MH17 vanuit het perspectief van een lokale, Oekraïense vrouw. Het verhaal speelt zich af in een veld met prachtige, helgele zonnebloemen.  Een setting die in sterk contrast staat met de ramp die er zal plaatsvinden. Je maakt het dan ook meer en passant mee, waardoor het juist nog realistischer voelt. 

Steye Hallema

Steye Hallema is zowel componist, regisseur als uitvinder. Als zoon van zoon van een wereldkampioen goochelaar en lijkt hij creatieve trucs uit te halen met allerlei media en heeft met zijn band Steye & the Bizonkid verschillende innovatieve muziekvideo's gemaakt. Samen met zijn laboratorium WildVreemd verlegt hij de grenzen van een media-ervaring. De focus ligt op het creëren van Virtual Reality-ervaringen en hun eigen concept The Smartphone Orchestra. 

Abner Preis

Abner Preis is multimedia artiest en maakt sociale kunstwerken in 360 video, VR en AR. In zijn werk gebruikt hij een sprookjesachtige vertelvorm met een happy end. Hij won de Gouden Leeuw juryprijs voor het beste internationale mediaproject met Eden’s Adventure, een virtual reality-ervaring waarin je een kleine expeditie ondergaat naar de geschiedenis van de media van onze tijd.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte, vegetarische maaltijd. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.