Deze BNO IMG LAB avond staat in het teken van mathematiek in grafisch ontwerp. Een avond voor en door ontwerpers over fractals, coding en patronen.

datum
30/03/2017
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

16:30 - 18:00 Debat: Het einde van het culturele archief?

Pop-in expo Design Museum Dharavi

Thursday Bite: dinergasten Amanda Pinatih en Jorge Manes Rubio (Design Museum Dharavi)

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Programma€ 7,50
Programma studenten en Vrienden van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite (zonder programma)€ 7,50
BankGiro Loterij VIP-KAARTGratis

Een ontwerp dat niet ontstaat uit functie of vorm, maar vanuit een algoritme, formule of eenvoudige optelsom. Reiken de perfectie en complexiteit van die uitkomsten verder dan het menselijke vermogen? Kan wiskunde aan de basis staan van verbeelding? Staat het daarbij het creatieve proces in de weg of levert het juist schoonheid en originaliteit op? Pure mathematics is, in its way, the poetry of logical ideas.

Rinus Roelofs

Rinus Roelofs heeft een grote liefde voor mathematische structuren die hij inzet bij het ontwerp van zijn sculpturen. Het oplossen van een wiskundig probleem leidt tot nieuwe inzichten en ideeën. Hij noemt zijn werk “Escher in 3D”

Pieter Schreurs

Pieter Schreurs is architect en programmeur, en specialist in parametrisch ontwerpen. De afgelopen 7 jaar was hij werkzaam voor ONL, sinds kort werkt hij voor Royal HaskoningDHV.

Rogier Arents

Rogier Arents is grafisch ontwerper en gefascineerd door de overdracht van kennis en de betekenis van beeld binnen wetenschappelijke disciplines. Door middel van interdisciplinaire samenwerking, zoekt hij artistieke manieren om nieuw ontwikkelde technologieën te integreren in de samenleving.

Julius Horsthuis

Julius Horsthuis is een visual effects designer en fractal artist. Zijn betoverende en poëtische fractal shorts en Immersive Experiences worden tentoongesteld in galeries en filmfestivals over de hele wereld.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, de andere keer een quiche met salade. Dinervouchers a € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Kristoffer Li & Kristoffer Halse Sølling

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.