Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Hoe is het om je ambities te realiseren, als jonge Nederlander met een taalachterstand? Hoe behaal je succes zonder je eigen identiteit te verliezen? Hoe zetten jongeren en jonge makers hun smartphone, camera en microfoon in als tool tegen dominante machtsstructuren en mainstream beeldvorming? Documentairemakers Polina Medvedeva en Isaura Sanwirjatmo onderzochten dit tussen 2017 en 2020 in het project #VerlorenJongensZullenWinnen. Dit onderzoek resulteerde in een transmediaal documentaire-evenement, dat in 2020 in première ging.

Tijdens deze avond in Het Nieuwe Instituut kijken de makers terug op de afgelopen anderhalf jaar. Wat is de status van online activisme in een post-covid tijdperk na alle protesten, schandalen en ongelijkheid die de crisis aan het licht bracht? Wat is er gebeurd met het vertrouwen dat het digitale domein een platform kan vormen waarop de gemarginaliseerde stemmen versterkt worden en hoe uit de hoop op het creëren van verbinding zich nu?

datum
24/03/2022
tijd
19:30 – 21:30
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis

Swendeline Ersilia

Swendeline Ersilia leeft op haar onderbuikgevoel. Datzelfde onderbuik gevoel samen met ervaringen in de buitenwereld vormen een vertrekpunt voor haar poetry en spoken word. Ze beweegt zich als host (van Paginagroots), workshop docente en binnen het cultuuronderwijs in Rotterdam. Ze gelooft in kwetsbaarheid, reflectie, expressie, de maan, liefde en verbinding. (Zelf) liefde en creativiteit zijn voor haar twee dingen die zich nooit zonder de elkaar tonen en dat maakt beiden de basis voor groei en zijn.

Jade Joosten

Jade Joosten is filosofiestudent, kandidaat-raadslid voor GroenLinks Venlo en actief op social media met betrekking tot progressief activisme. Met dit activisme wil ze bewustzijn creëren over het belang van jongeren representatie-en participatie in de politiek.

Wala Nura

Wala Nura is student Social Work en voorzitter van de politieke jongerenorganisatie RADICAAL. Daar zet zij zich in voor het verenigen van jongeren in de strijd tegen het kapitalisme en het bouwen aan de meest radicale activistische organisatie van de gevestigde linkse partijen.

Lili Ullrich

Lili Ullrich is beeldend kunstenaar, acteur en filmmaker. In haar onderzoek focust zij zich op post-koloniale, eco-feministische kritiek door middel van performance, film en multimediale kunst. Recentelijk is zij bezig met het onderzoeken van witheid en de social performance hiervan. 

Nugah Shrestha

Nugah Shrestha is als Junior Docent werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam bij de afdeling Geografie, Planologie en Internationale Ontwikkelingsstudies. Hij behaalde zijn Research Master Urban & Economic Geography aan de Universiteit Utrecht. Op zijn Instagram-account (@politieke_jongeren) probeert hij jongeren bewust te maken over ongelijkheid, racisme, de klimaatcrisis en vele andere maatschappelijke vraagstukken. Als freelance journalist heeft hij een aantal artikelen geschreven voor Vrij Nederland en OneWorld. Verder was hij betrokken bij de oprichting van de jongerenorganisatie van BIJ1 in 2018.

Mahfoud Mokaddem

Mahfoud Mokaddem is acteur, regisseur en docerend maker. Mahfoud was in het theater onder andere te zien in PAPAPA van Alida Dors en Tjon Rockon en in THE NATION van Het Nationale Theater. Ook vertolkte hij de rol van Mo Zafar in de film De Belofte van Pisa. In diezelfde periode werd Mahfoud gevolgd door documentairemakers Isaura Sanwirjatmo en Polina Medvedeva voor de documentaire #VerlorenJongensZullenWinnen.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.