Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Mode manifesteert zich niet alleen in het fysieke domein, maar creëert met animatie en virtual reality ook nieuwe werkelijkheden. Modeontwerper en animator Jacob Kok beweegt zich graag tussen beide terreinen. Deze avond vertoonde hij zijn favoriete nieuwste films en fragmenten in het virtuele genre. Kok maakte eerder dit jaar de documentaire See the Light waarin hij de invloed van digitale ontwikkelingen op de menselijke identiteit onderzocht.

Jacob Kok

Jacob Kok studeerde animatie aan de Gerrit Rietveld Academie en mode aan de Koninklijke Academie van Kunsten in Den Haag. Met de collectie Oerknal won hij in 2011 het programma Project Catwalk. Op de Amsterdam Fashion Week presenteerde hij zijn collectie Schatzoeken, waarvoor hij met Textielmuseum Tilburg futuristische digitale weefsels ontwikkelde. Samen met de Sims realiseerde Kok Paradise, de eerste collectie ooit die werd ontwikkeld voor een computerspel. Zijn meest recente collectie genaamd Evolution kwam tot stand in samenwerking met software ontwikkelaar Autodesk. Bekijk fragmenten van het werk van Jacob Kok.

Deze Thursday Night is onderdeel van het project Tijdelijk Modemuseum.

datum
18/02/2016
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 
Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.