Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Tijdens de Thursday Night Live van 9 mei organiseren de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (bni) en de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) een gastprogramma met twee sprekers, design- en interieurhistorica Ilja Meijer en Ing Jos van de Lindeloof bnt, met een afsluitende discussie.

datum
09/05/2019
tijd
19:30 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite. Wegens verbouwing van Het Nieuwe Café vindt de Thursday Bite op een andere plek plaats.

19:00-21:00 Guest Programme Interactiemilieus en het vormgeven van innovatie

20:00-21:30 For the Record: K-pop Fandoms and Digital Diasporas

 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Gratis voor bni en NVTL leden.

In reactie op het door Het Nieuwe Instituut geformuleerde onderzoeksprogramma Landschap en Interieur, gaan de bni en NVTL de uitdaging aan om samen de grenzen en gemeenschappelijke delers tussen het interieur en exterieur te onderzoeken. De vraag staat centraal hoe verbindingen tussen binnen en buiten tot stand komen in de ontwerppraktijk. Het zal duidelijk worden dat de interieurarchitectuur en tuin/landschapsarchitectuur niet meer de gescheiden eilandjes zijn die zij ooit waren. Veel architectenbureaus bieden een totaalservice ‘van binnen naar buiten' of juist ‘van buiten naar binnen’ aan. Hoe is dit historisch gegroeid? En wat betekent dit voor de definitie van de term ruimte?

Lezing door bni : "Van buiten naar binnen"
Hoe laten interieurarchitecten zich inspireren door natuur, landschap, tuin? Hoe verwerken zij dit in hun ontwerp, welke middelen gebruiken zij, hoe gaan zij om met de scheiding tussen binnen en buiten, herdefiniëring van de term ruimte etc.
 
Lezing door NVTL: "Van binnen naar buiten"
Hoe laten tuin en landschapsarchitecten zich inspireren door binnenruimtes? Hoe betrekken zij binnenruimtes in hun ontwerp, hoe gaan zij om met de overgang tussen binnen en buiten, welke middelen gebruiken zij, hoe vertalen zij interieurelementen naar hun ontwerp, etc.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.