Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In A Value [un]Seen volgen we het ontwerpproces van drie ontwerpers: Pierre Coric (kunstenaar), Karl Lenton (architect) en Klaske Havik (architect/academicus). Elke spreker presenteert in de vorm van een PechaKucha-presentatie: 20 dia's en 20 seconden per dia. Dit format creëert een platform voor een snelle uitwisseling van anekdotes, ideeën en kennis. Doordat de presentaties slechts 400 seconden ofwel 7 minuten duren, is er meer ruimte voor gemeenschappelijke discussie na de presentaties.

Pierre Coric

Pierre Coric (1994, Luik, België) onderzoekt de processen waarin betekenisloze elementen samen betekenisvol worden in een praktijk waarin DIY technologieën, ambacht en publieksparticipatie worden gemixt. Zijn werk springt voort uit conceptuele dwalingen die vervolgens worden omgezet in installaties, performances of kleine kunstwerken. Coric vindt inspiratie in verschillende disciplines zoals talen, computerwetenschap, boten, textiel, rivieren, snelwegen, bossen, electronica, bacterieën, etc.

Karl Lenton

Karl Lenton volgde 6 jaar architectuuronderwijs in Leeds en Londen, waar hij de John CASS Award for Social Entrepreneurship won in 2014. Hij is artistiek directeur van Seeds en mede-oprichter van architectenbureau Burr Lenton Architecture (BLA). Lenton stond op de shortlist voor de RIBA South West Regional Live Project Award in 2014 en op de longlist voor RIBAJ MacEwen Award: Architecture for The Common Good in 2016 voor zijn werk aan projecten voor kwetsbaren in de samenleving. Hij is co-auteur van het boek "The Free Prisoner” Re-imagining a New Penal Landscape

Klaske Havik

Klaske Havik is Acting Professor of Methods & Analysis aan TU Delft. Zij ontwikkelde een onderscheidende onderzoeksaanpak waarbij de ervaring, het gebruik en voorstelling van architectuur en stedelijk ontwerp gerelateerd worden aan literair taalgebruik. Haar werk is wijd gepubliceerd en stelt een literaire benadering van architectuur en stedelijke landschappen voor. 

Thursday Night Live! Guest Programme

Dit evenement maakt deel uit van het Thursday Night Live! Guest Programme. Lees op de pagina over het Guest Programme verder voor meer informatie over wat Thursday Night Live! jou zou kunnen bieden, het type programmering waar we naar op zoek zijn en wat de randvoorwaarden zijn voor het organiseren van een gastprogramma.

datum
13/05/2021
tijd
19:30 – 21:00
taal
English
 
locatie

Deelnemers ontvangen een link naar het online event. Registreer hier.

toegang

Gratis  Registratie verplicht

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.