Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Virtueel panelgesprek over de impact van de uitbraak van het Coronavirus op het Rotterdamse uitgaansleven en de bestaansonzekerheid van horecaondernemers, cateraars, clubs, bars, muziekpodia en andere uitgaansgelegenheden. In deze tweede editie van Thursday Night Live! Online gaan opnieuw lokale (ervarings)deskundigen in gesprek over de situatie waarin het virus hen heeft gebracht, hoe zij de toekomst van het veld waarin ze werken voor zich zien en hoe gewone consumenten en liefhebbers van hun werk kunnen bijdragen aan het voortbestaan van de scene. Met Stephanie Afrifa, Manuela Conçalves Tavares, Philip Powel en Frank Stok.

In de eerste editie van Thursday Night Live! online, vanwege corona online georganiseerd, ging het onder meer over dans, theater, poëzie, beeldende kunst en journalistiek. Maar het Rotterdamse sociale en culturele leven bestaat natuurlijk ook uit de avond en de nacht, uit eten en drinken; het samenzijn op de grote en kleine plekken die daar speciaal voor zijn ingericht of waar je elkaar toevallig treft. Daarom staat deel twee in het teken van uitgaan. Onder begeleiding van moderator Stephanie Afrifa gaan Manuela Gonçalves Tavares (COCO), Philip Powel (BIRD) en dj en kunstenaar Frank 'Franky Sticks' Stok met elkaar in gesprek.

Hoe gaat het bijvoorbeeld met de horeca en het nachtleven, nu alle bijeenkomsten verboden zijn? Kun je – heel praktisch gezien – met een bezorgservice of livestreaming het hoofd boven water houden als je kok of dj bent? Wat doet dit met je gemoedstoestand? En hoe moet het nu verder?

Dit programma vindt plaats in het kader van een nieuwe reeks Thursday-Night-Live-programma’s die zich online afspelen. Ondanks de noodzakelijke tijdelijke sluiting van het instituut komen de programmering en het opdrachtgeverschap niet tot stilstand: vanuit de bevoorrechte positie van cultuurprofessionals die ook in tijden van crisis blijven beschikken over salaris en budget, proberen we mee te denken over alternatieve manieren om de cultuur in Rotterdam draaiend te houden.

Na afloop van het ‘rondetafelgesprek’ nodigen we je van harte uit om over te schakelen naar een andere uitzending: in het verlengde van het thema draait dj Mo Jakob nog een uur live via zijn eigen kanaal!

datum
26/03/2020
tijd
19:30 – 20:15
taal
Nederlands
 
locatie
 
Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.