Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

BNO IMG LAB presenteert beeldmakers met gevoel voor typografie. Als woorden zinnen maken, dan maakt typografie het beeld. Welke rol spelen fonts in een ontwerp?
 

datum
28/06/2018
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

18:00 - 19:30 Thursday Bite

19:30 - 21:00 Thursday Night Workshop: Anja Groten & Heerko van der Kooij - Control de Controller

19:30 - 21:00 Lezing Mieke Dings: Voorbij het Vakantiepark

Museum open tot 21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

ReType Foundry

ReType Foundry Is een fontshop gerund door Ramiro Espinoza. Aan de Universidad Nacional del Litoral in Santa Fe, Argentinië, raakte hij geïnteresseerd in type-ontwerp, in 2007 richtte hij uitgeverij ReType op om zijn verschillende lettertypen op de markt te brengen. Naast zijn digitale ontwerp experimenteert hij met analoge letterontwerp en diverse oude technieken. 

Saïd Kinos

Said Kinos woont en werkt in Rotterdam en is gefascineerd door de manier waarop mensen met elkaar communiceren. Met een achtergrond in graffiti en grafisch ontwerp, ontwikkelde Saïd een sterke passie voor typografie en andere visuele vormen van communicatie. Zijn werk is herkenbaar door een hoog contrast en het gebruik van vervormde typografie. 

Britt Möricke 

Britt Möricke ziet zichzelf niet als een grafisch ontwerper, typograaf, letterontwerper of kalligraaf, maar als een groot bewonderaar van lettervormen. De focus in haar werk ligt op de schoonheid en kracht van iedere letter op zich, met een zwak voor de ‘outlaws’

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.