Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Deel twee van de live radiouitzending Garden Broadcasts kijkt hoe buitenlandse plantensoorten en mensen zich aanpassen aan nieuwe omstandigheden of culturen. Met als gasten Esther Helena Arens, Kiza Magendane, Zuri Camille de Souza en Johanna Seelemann.

datum
17/05/2018
tijd
19:30 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00 - 19:30 Thursday Bite

19:00 - 21:00 Nightshift: De Museumentree

19:00 - 21:00 War, Post-War destruction of the City, the role of the Architect

19:30 - 21:30 Thursday Night Workshop: Transformer Talisman met Samatha Thole

Museum open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50
 

Aan het einde van de 17e eeuw had de Verenigde Oost-Indische Compagnie een systeem ontwikkeld waarbij de hortus in Kaap de Goede Hoop werd gebruikt als geografische en klimatologische tussenstop bij het overbrengen van tropische plantensoorten uit de koloniën naar Nederland. Deze aflevering van Garden Broadcasts bespreekt de tussenstop als cruciaal punt, niet alleen in de migratie van planten, maar ook in die van objecten en mensen. Hoewel tussenstops zijn ontworpen om hiërarchieën van macht en controle op te leggen, genereren ze ook nieuwe en onvoorziene culturen en ecosystemen, wanneer instincten voor overleving en aanpassing zich verstaan met onderbroken narratieven, eindeloze bureaucratieën en grenzen die zowel poreus als ondoordringbaar zijn.

Garden Broadcasts

In de Garden Broadcasts worden interviews, performances, veldopnames en muziekselecties met elkaar verweven om de veelzijdige geschiedenis van de tuin voor een divers publiek te openen. In samenwerking met het online radiostation Ja Ja Ja Nee Nee Nee wordt het programma tijdens Thursday Night Live! in de tentoonstelling Dissident Gardens opgenomen en is het vervolgens online te beluisteren.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.