Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Wat hebben algoritmes, camouflage en rode autootjes met elkaar te maken? BNO IMG LAB: True Colors presenteert beeldmakers die werken vanuit kleur.

datum
29/03/2018
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

Pop-in expo: A Grand Mountain Scene door Joost Emmerik

18:00 - 19:30 Thursday Bite

Museum open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten en Vrienden van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

Jessica den Hartog

Jessica den Hartog is een Nederlandse ontwerper, recentelijk afgestudeerd aan de kunstacademie van Maastricht. Ze concentreert zich op de samenleving als een bron van inspiratie. Eén van haar projecten is Recolored, een nieuwe manier van recyclen. De industrie recyclet plastic naar de kleur grijs, een neutrale kleur, maar ook een zeer beperkende kleur. Als ontwerper begon Jessica een onderzoek om haar eigen interpretatie te geven aan de mogelijkheden van gerecycled plastic.

Sonja van Hamel

Muzikant en vormgever Sonja van Hamel stuitte twaalf jaar geleden op een leporello met ansichtkaarten van de Afsluitdijk uit de jaren zestig. Op elke kaart stond een rood autootje onder een blauwe lucht. De magnetiserende werking die van het autootje uitging en het zogenoemde Tati-element (het absurdisme van de herhaling), leidde tot een ongekende verzamelwoede die tot op de dag van vandaag voortduurt. Van Hamel struint vlooienmarkten en kringloopwinkels af op zoek naar rode autootjes. Honderden kaarten verzamelde ze, van landschappen en stadsgezichten, met steeds weer dat kleine rode autootje.

Studio MAKY

Studio MAKY is een initiatief van multimedia ontwerper Man-Yee Mok en illustrator Kwannie Tang. Toen hun eerste samenwerking met de stop-motion animatie Cassette Boy in 2011 een groot succes was, besloten ze om verder te gaan als creatief duo. Door hun verschillende achtergronden eindigen de projecten vooral in verrassende resultaten; van een kleurrijke muziekanimatie tot een groep gigantische apen van 5 tot 8 meter hoog, swingend in een groot concert. Hun kunstprojecten worden gekenmerkt door humoristische, illustratieve en kleurrijke ontwerpen, met veel toewijding gemaakt. Naast het ontwikkelen van concepten, het ontwerpen, bouwen ze graag zelf hun installaties. 

Sjef van Gaalen

Sjef van Gaalen is onafhankelijk onderzoeker en ontwerper, werkend vanuit Rotterdam onder de naam Structure & Narrative. Zijn ontwerpend onderzoek The National Algorithm richt zich op camouflage en identiteit, het spanningsveld tussen gezien willen worden en ongezien willen gaan.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.