Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Je kunt Jordan Peele gerust de horrorkoning van Hollywood noemen. Na Get Out bracht hij de film Us op het witte doek, de verfilming van het verhaal van de familie Wilson, hun dubbelgangers en het doolhof van ondergrondse tunnels waar de zogenaamde Tethered (‘gekluisterden’) wonen. Us werd zeer goed ontvangen en er ontstonden veel theorieën over wie wie is en wat er gebeurt en waarom. Bijvoorbeeld – en hoe zeggen we dit zonder de film te verpesten voor de mensen die hem nog niet hebben gezien, maar dat vóór 26 mei nog wel willen gaan doen – waarom werkt Jason’s truc niet? Maar ook, wat is dit voor symboliek? Heb je de verwijzingen naar andere horrorfilms opgemerkt? En, natuurlijk: is er een verband tussen Us en Get Out?

datum
26/05/2019
tijd
15:00 – 16:30
taal
Engels/Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Dit is een gratis event, maar let op: vol = vol! 

Thursday Night goes Sunday

Thursday Night goes Sunday. Dit evenement kwam tot stand in samenwerking met  Het Nieuwe Instituut en onderdeel van het HNI-programma Thursday Night Live! En om misverstanden te voorkomen: ja, het vindt plaats op een zondag.

Op zondag 26 mei wisselt een groep filmnerds van gedachten over de film. Ze hebben beloofd dat op zo’n manier te gaan doen dat het gesprek ook interessant is voor mensen die, bijvoorbeeld omdat ze bang zijn voor horrorfilms, de film niet hebben gezien. Dat er daarbij informatie over de plot wordt verklapt, hoeft geen betoog.

Met: Ola Hassanain, Malique Mohamud, Simone Zeefuik and Richard Kofi.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.