Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Om swag te zijn heb je persoonlijkheid nodig. De 94-jarige New Yorkse Iris Apfel, ontwerper, mode-icoon en onder meer bekend door de portretten die fotograaf Ari Seth Cohen van haar maakte, heeft dat. De vrouwen in Swag hebben het ook. Swag - True style never gets old was een hartverwarmende show vol persoonlijke verhalen over mode en schoonheidsidealen. Een avond in het kader van het Tijdelijk Modemuseum waarin de gebruiker van de mode centraal stond. 

‘Fashion you can buy, but style you possess. It's about self-expression and, above all, attitude’ – Iris Apfel

Stoere, sexy en eigenzinnige persoonlijkheden tussen de 24 en 80 jaar showden zonder schaamte en met gevoel voor humor niet alleen hun kleding, maar legden tevens hun ziel bloot. Ontwerper, model en ballerina Josie, actrice en performer Daphne, stijlicoon Lenny en actrices Barbara en Saskia deelden tips, geheimen, dromen en tranen over schoonheid, jong zijn en het onvermijdelijke ouder worden. Achter het begrip schoonheid gaat een wereld vol verrassende, grappige, diepzinnige en ontroerende verhalen schuil.

'You can be gorgeous at thirty, charming at forty and irresistible the rest of your live.' – Coco Chanel

De makers van Swag waren eerder verantwoordelijk voor de productie Dames van de Beethovenstraat.  Lees het interview van Georgette Koning met Saskia Huybrechtse, artistiek leider van Parels voor de zwijnen.

'Attitude, attitude, attitude!’ De dames van SWAG deinzen nergens voor terug, bekijk hun filmpje.

Concept, regie en tekst: Saskia Huybrechtse
Spel: Daphne Gakes, Saskia Huybrechtse, Lenny Moeskops Rietvink , Josie van de Weringh en Barbara Wurfbain en gastdames
Met speciale dank aan Tonia van den Berg en Anne-Marie van Parreren
Fotografie affiche/flyer: Jouk Oosterhof
Dramaturgie: Nataliya Golofastova
Toneelbeeld, kostuums, kap en grime: Daphne de Winkel

Parels voor de Zwijnen

‘Het gewone leven is te mooi om aan voorbij te gaan.’ De voorstellingen van Parels voor de Zwijnen zijn altijd intuïtief en uit het leven gegrepen. Het gezelschap heeft de afgelopen jaren expertise opgebouwd in het samenbrengen van professionele spelers en amateurs. Parels voor de Zwijnen presenteert verhalen van ‘gewone mensen’ aan een groot publiek.

Extra: (G)old, Age, Alchemy

Voorafgaand aan en volgend op de voorstelling werd (G)Old, Age Alchemy van documentairemaker Maaike Holvast getoond. Een drieluik van drie korte documentaire portretten over stijl en zelfbeeld en de transformatie van uiterlijk en identiteit op latere leeftijd. In (G)Old, Age Alchemy zagen we Willy (66) Anne-Marie (66) en Jovanna (62), drie verschillende vrouwen, drie uitgesproken stijlen, drie bewogen levens en drie manieren om om te gaan met een ouder wordend lichaam. (G)Old, In haar werk gaat Maaike Holvast in op de vraag op wat voor manier het uiterlijk een afspiegeling is van het innerlijk.

Deze installatie was van donderdag 21 april tot en met zondag 24 april 2016 gratis te bezoeken in de foyer van Het Nieuwe Instituut.

Deze Thursday Night was onderdeel van het Tijdelijk Modemuseum.

datum
21/04/2016
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 
Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.