Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

NINJA Independent NarrativesJournalism and Action – ook wel Mídia Ninja genoemd – is een decentraal netwerk van vrijwillige journalisten die rapportage doen vanuit de stad, om online onafhankelijke journalistiek te bevorderen. De ninja’s maken real-time uitzendingen, maar produceren ook nieuwsverhalen, documentaires en onderzoeksjournalistiek in Brazilië en daarbuiten.

datum
06/06/2019
tijd
21:00 – 22:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

19:30 – 20:30 Architecture of Appropriation: tussen institutionele en activistische praktijken

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Het collectief verwierf internationaal bekendheid door de berichtgeving over de Braziliaanse sociale protesten van 2013. De organisatie is afgestemd op de behoefte aan directe verslaggeving in een tijdperk van alomtegenwoordige digitale netwerkcommunicatie. De wendbaarheid van Mídia Ninja’s netwerkorganisatie stelt de journalisten in staat om zonder een grote en uitgebreide infrastructuur toch op het juiste moment ter plaatse te zijn. Zij versterken de onafhankelijke journalistiek door het nieuwsmonopolie van traditionele mediabedrijven aan te vechten.    

Op deze avond praten Rafael da Silva Vilela en Felipe Altenfelder Silva over hun werk voor Mídia Ninja, waarbij ze ingaan op stedelijke tactieken, journalistieke strategieën en ‘no-cut’-video verslaggeving. Respondenten zijn ontwerper Ruben Pater en architect en kunstenaar Ola Hassanain.

Voorafgaand aan de lezing 'Streaming from the Streets: Mídia Ninja' vindt de discussie 'Architecture of Appropriation' plaats. Tickets voor 'Streaming from the Streets: Mídia Ninja' zijn ook geldig voor deze lezing. 

Thursday Bite 

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.