Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Kunstenaar Jonas Staal en curator Marina Otero Verzier nodigen je uit om op 20 september de finissage en boekpresentatie bij te wonen, in het kader van een doorlopend debat rond de mogelijkheid van emancipatorische propagandakunst.

datum
20/09/2018
tijd
19:30 – 20:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

19:00-21:00 Night Shift

19:30-21:00 Thursday Night Live! Vertical Atlas: Islands.eu

Museum open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Dit event wordt gecombineerd met Thursday Night Live! Vertical Atlas: Islands.eu. Een ticket geeft toegang tot beide events.
 

In september 2018 loopt het tentoonstellingsproject Steve Bannon: A Propaganda Retrospective van Jonas Staal bij Het Nieuwe Instituut ten einde. Maar dit eerste retrospectief van de propagandafilms en het culturele en politieke werk van Stephen K. Bannon en zijn invloed op het Trumpisme en de internationale alt-right in de VS en Europa, zal blijven circuleren in de vorm van een gelijknamige publicatie. Het boek, grafisch vormgegeven door Studio Remco van Bladel, presenteert materiaal uit de tentoonstelling en werpt kritisch licht op de gesprekken die ze in de loop van 2018 teweegbracht in publieke debatten, conferenties, interviews en informele ontmoetingen. Hoe moeten we propaganda en propagandakunst tegenwoordig begrijpen? En hoe kunnen we weerstand bieden aan de dominantie van het culturele narratief van het Trumpisme en de groeiende macht van de internationale alt-right?

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.