Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de derde aflevering van STATEMENTS gaat presentator Shay Kreuger in gesprek met Marjan Moed (theatermaker en single activist) en Ruben van Gaalen (onderzoeker bij het Centraal Bureau van de Statistieken) over 'single design', praat ze met Leila Lambrechts (seksuoloog) en Ferdi Sibbel (art director en stylist) over seks & fashion, en wordt er aandacht besteed aan de Black Achievement Month samen met Alida Dors (artistiek leider van Theater Rotterdam) en Brian Elstak (beeldend kunstenaar). Met een speciaal voordracht door Daniëlle Zawadi (schrijver en spoken word artiest).

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
21/10/2021
tijd
20:00 – 21:00
taal
Nederlands
 
toegang

Gratis

STATEMENTS

In een tijdperk waarin je gemakkelijk struikelt over ongegronde meningen en het niet eenvoudig is om van perspectief te veranderen, biedt STATEMENTS juist ruimte voor nieuwe inzichten en prikkelende ideeën. Samen met Het Nieuwe Instituut zorgt Shay Kreuger ervoor dat discussies veranderen in open gesprekken en dat vooroordelen plaatsmaken voor nieuwsgierigheid. Ze neemt in dit programma actuele vraagstukken onder de loep met uiteenlopende gasten en een betrokken publiek. Denk maar niet dat je lekker achterover kunt leunen; STATEMENTS draait om interactie! Er is ruimte voor iedereen die hun mening zou willen delen, dus neem plaats aan de (digitale) tafel en neem deel aan het gesprek. 

Shay Kreuger

Shayveca Kreuger, beter bekend als Shay, is all-round presentatrice, interviewer en mediamaker werkzaam bij radio, televisie en theater. Zo heeft ze gewerkt bij FunX (Fresh’n Up, later Morad & Shay), is ze bekend van haar televisiedocumentaire Brieven van Pancho en is ze gedeeltelijk verantwoordelijk voor het programmeren van For The Record bij Het Nieuwe Instituut. Daarnaast werkt ze bij Hogeschool Rotterdam als studieloopbaancoach en deeltijd docent Ondernemen. Sinds 2017, heeft ze haar eigen programma: SHAY! op NPO Radio 2.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.