Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In samenwerking met Het Nieuwe Instituut presenteert Shay Kreuger de talkshow STATEMENTS, waarin je wordt meegenomen langs lokale, nationale en internationale vraagstukken op het gebied van design, kunst, cultuur, politiek, entertainment en maatschappij. Met in deze eerste editie onderwerpen als coronadesign, cancel culture en vrouwen in de hiphopcultuur.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Aan tafel

Tijdens de eerste editie van STATEMENTS praat Shay samen met Kim Dankoor en Esmeralda Schipper over vrouwen in de hiphopcultuur, gaat zij samen met Milena Ivkovic en Jólan van der Wiel het gesprek aan over corona design en de functie van de stad en wordt cancel culture met Dan Hassler-Forest en Mignon Nusteling besproken. Met een speciale voordracht van dichter Derek Otte.

 

Shay Kreuger

Shayveca Kreuger, beter bekend als Shay, is een allround host, interviewer en mediamaker die bekend is geworden door haar werk op de radio, de televisie en het podium. Zij heeft bij FunX gewerkt (Fresh’n Up, later Morad & Shay), heeft onder meer de televisiedocumentaire Brieven van Pancho op haar naam staan en is verantwoordelijk voor een deel van de programmering van For The Record bij Het Nieuwe Instituut. Daarnaast werkt zij op Hogeschool Rotterdam als een studieloopbaancoach en deeltijd docent Ondernemen. Sinds 2017 presenteert zij haar eigen programma SHAY! op NPO Radio 2.

STATEMENTS

In een tijd waar je struikelt over ongefundeerde meningen, en waar het veranderen van een standpunt twijfels oproept, biedt STATEMENTS ruimte voor nieuwe inzichten en prikkelende ideeën. Onder leiding van Shay Kreuger veranderen discussies in open gesprekken en vooroordelen in nieuwsgierigheid door samen met veelzijdige gasten en het publiek de onderwerpen onder het vergrootglas te leggen. Samen met Het Nieuwe Instituut wordt er onderzoek gedaan naar de actuele vraagstukken. Verwacht niet dat je lui achterover kunt zitten want bij STATEMENTS gaat het om de interactie. Er is plek voor iedereen die zijn mening wil delen, dus schuif aan bij de (digitale) tafel.

“Dit is een talkshow, altijd met een knipoog en uiteraard met een flinke scheut Rotterdamse directheid”

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.