Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

datum
10/10/2019
tijd
19:30 – 22:45
taal
English
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

20:00-22:00 Iconic Houses Lecture Tour Europe: Melnikov House: Saving an Avant-Garde Icon

Museum gratis van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis, registreer via Tickets

De installatie en het programma verkennen een niet gemakkelijk te verklaren of te begrijpen aspect van de architectuur – dat van de relatie tussen de geestelijke en materiële wereld. Aan de hand van een volledig functionerende boekhandel, a filmreeks en een videowerk laat Chong zien dat bepaalde gebeurtenissen kunnen leiden tot de consensus dat het op een bepaalde plaats ‘spookt’ en dat de vermeende aanwezigheid van geesten een onvoorspelbare, verstorende rol kunnen gaan spelen in oververhitte vastgoedmarkten zoals die van Hong Kong, New York en Dubai. Geesten, geruchten en de logica van geld en vastgoed geven samen vorm aan het bovenmenselijke imago en de markt voor de architectuur van de hedendaagse woning.

Filmprogramma

De lezing wordt gevolgd door een vertoning van Dark Water (2002) van regisseur Hideo Nakata. De film maakt deel uit van een door Heman Chong samengesteld horrorfilmprogramma. Dit programma bestaat verder uit de vertoning van The Others (2001) op 31 oktober en van A Ghost Story (2017) op 5 december.

In Dark Water verhuizen een moeder en haar zesjarige dochter naar een vervallen appartement waarin elk oppervlak doordrenkt is van het water. Yoshimi bevindt zich in de laatste fase van een rommelige echtscheiding en probeert een nieuw leven op te bouwen voor zichzelf en haar dochter. Helaas worden de uitdagingen van het alleenstaand ouderschap en de lopende strijd om de voogdij nog ingewikkelder als zij naar een flat verhuizen die wordt geteisterd door geheimzinnige waterlekken en de geest van een klein meisje. (Synopsis: IMDB)

Programma

Discussie 19:30 - 20:30

Filmprogramma 21:00 - 22:45

 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.