Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Overal ter wereld verhuizen mensen steeds vaker naar de stad, omdat ze hopen dat hen daar betere carrièremogelijkheden en een interessanter leven wachten. Helaas hebben juist voorzieningen die een comfortabele, moderne levensstijl mogelijk maken vaak een negatieve invloed op het milieu. Op dit moment zijn onze steden verantwoordelijk voor meer dan tweederde van alle CO2-uitstoot. Die uitstoot kan de komende 30 jaar verdubbelen als er geen nieuwe oplossingen worden gevonden.

datum
19/12/2019
tijd
19:00 – 21:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

19:00-20:30 For the Record: Rendering Climate

21:00-22:00 Matter: Geological Filmmaking

20:00-22:00 BNO IMG LAB: Playgrounds: Handmade Motion

Het museum is vrij toegankelijk van 17:00-21:00 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis toegang, RSVP via ticketlink 

Om de klimaatverandering te beperken, worden steden over de hele wereld gedwongen om hun broeikasgasemissies drastisch te verminderen. Volgens deskundigen kunnen we, met behulp van bestaande technologie, de uitstoot die in steden wordt geproduceerd tegen het midden van de eeuw met bijna 90 procent hebben verlaagd. De uitdaging die de steden en hun burgers de komende jaren het hoofd moeten bieden, is het startpunt voor een discussie over de noodzakelijke veranderingen die we allemaal moeten doorvoeren in onze persoonlijke leefstijl. 

Tijdens deze workshop worden de deelnemers uitgenodigd om de toekomstige duurzame stad uit het midden van deze eeuw te gaan verkennen. De kwaliteit van leven van toekomstige generaties zal het resultaat zijn van onze daden van vandaag, maar niet iedereen is in staat om de omvang van de huidige ecologische uitdagingen en de gevolgen ervan te overzien. We denken na over de vraag hoe het leven van burgers in 2050 eruit zou kunnen zien als hun welzijn direct afhankelijk zou zijn van hun betrokkenheid bij duurzame ontwikkelingen. 

Speculative Futures Rotterdam 

Dit is de eerste workshop uit de evenementenreeks Speculative Futures Rotterdam die plaatsvindt onder regie van de mondiale organisatie The Design Futures Initiative. Speculative Futures is een internationale gemeenschap die bijeenkomsten organiseert over speculatief en kritisch ontwerp, designfictie, futurisme en strategie en toekomstplanning en over elke andere visie of benadering die de ontwerppraktijk gebruikt als een vehikel om te speculeren over mogelijke of alternatieve toekomsten. 

Spreker 

Regina Schröter richt zich op het ontwerpen van zinvolle interacties tussen mens en niet-mens. Ze verhuisde eerst naar Amsterdam om stage te lopen bij Mediamatic, waarna ze werkte bij Pop-Up City, een bureau voor stedelijke transformatie. Omdat steden steeds meer deel gaan uitmaken van de menselijke leefomgeving en broedplaatsen voor maatschappelijke en ecologische uitdagingen, besloot Regina een Master in Urban Futures in Berlijn te volgen. Daar verkende ze duurzaam gedrag, rituelen en interacties met onze ruimtelijke omgeving. Momenteel onderzoekt Regina stedelijke trends en is ze gevestigd in Amsterdam. 
 

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night Live! een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18:00 een lichte, vegetarische maaltijd. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Word Member 

Word Member van Het Nieuwe Instituut en steun onze missie om het brede en veranderlijke speelveld van design te verkennen. Members hebben toegang tot een speciaal programma met inspirerende evenementen waarbij professionals elkaar ontmoeten. Wij nodigen hen uit mee te denken over de veranderende rol van design in technologie, economie, cultuur en maatschappij.

 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.