Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de serie ‘Snack or Food Pill?’ van The One Minutes nemen vierentwintig filmmakers je mee op een tijdreis. Verliep de tocht voorspoedig? Was het een zegen of een vloek om door de tijd te kunnen reizen? Genoot je onderweg van snacks of stilde je de honger met voedingstabletten, met food pills? De reeks van deze maand is samengesteld door het Sandberg Design Department. De geselecteerde 'zestigseconden-sci-fi' werd ingezonden vanuit Kameroen, Colombia, India, Nederland, Spanje, Peru, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Je krijgt de kans om naar een dystopische toekomst te tijdreizen, een tijd waarin de mensheid zowat is uitgestorven. Was die kans een geschenk of werd je opgezadeld met een vloek? Hoe ziet die toekomst er eigenlijk uit? Hoe zie jíj er in die toekomst uit? Verliep de tocht voorspoedig, of kwam je onderweg onbekende vreemde entiteiten tegen? Wil je voor verandering zorgen, zodat de mensheid blijft bestaan? Genoot je onderweg van snacks, of knaagde je op food pills?

datum
07/04/2022
tijd
20:00 – 21:00
taal
Engels
 
toegang

Gratis
 

Sandberg Design Department

The Design Department is een tweejarig masterprogramma van het Sandberg Instituut in Amsterdam, waarin studenten hun ontwerppraktijk en projecten op basis van samenwerking door kunnen ontwikkelen. Omdat de discipline ‘design’ steeds moeilijker definieerbaar wordt, wordt er in deze MA tijd en ruimte gereserveerd om stil te staan bij het hedendaagse ontwerpdiscours, hoe je daaraan kunt bijdragen en hoe je jezelf er kritisch toe verhoudt. Het curriculum is zodanig open dat tutors en studenten op de actualiteit kunnen inspelen. Ontwerp wordt beschouwd als een ‘openbaarmakingspraktijk’ en de politieke aspecten van het vakgebied worden daarmee in voortdurende uitwisseling en evaluatie aan de orde gesteld. De ideeën en inzichten komen tot uiting in uiteenlopende media als drukwerk, digitale interfaces, film, video, performances, teksten, games, educatieplatforms of audiotours.

The One Minutes werkt nauw samen met onderwijsinstellingen van over de hele wereld. Voor deze reeks heeft ontwerper en videomaker Juliette Lizotte een vijfdaagse workshop georganiseerd met Sandberg-studenten Design and Ecologies of Transformation. Het meeste werk dat tijdens die week gemaakt is, is opgenomen in de selectie van 'Snack or Food Pill?'

The One Minutes

The One Minutes Foundation produceert en distribueert video's van één minuut vanuit een artistiek oogpunt en biedt een internationaal podium voor mensen om te creëren, te betrekken en te verbinden. The One Minutes beweegt zich zowel in de voorhoede van de internationale hedendaagse kunst, als in educatie, welzijn en ontwikkelingswerk en verbindt deze met elkaar. Om de maand publiceert The One Minutes Foundation een nieuwe serie films, die onze perceptie van en onze verhouding met bewegend beeld onderzoeken. 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.