Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Set Stage Screen: A Situated Video Channel wordt gelanceerd tijdens een live-stream programma op donderdagavond 5 november, waarin kunstenaars en filmmakers Hannah Dawn Henderson, Safiq Nasution, Natalia Papaeva, Ashley Röttjers en Geo Wyeth & Jay Tan reflecteren op hun werk en manieren van filmmaken, elk in hun eigen audiovisuele taal en video format. Bekijk de live-stream op Het Nieuwe Instituut Online.

Set Stage Screen: A Situated Video Channel reflecteert op de manier waarop de stedelijke omgeving een centrale rol speelt in films en videoclips. De deelnemende kunstenaars hebben elk een persoonlijke band met de stad Rotterdam. Safiq Nasution groeide er op, Ashley Röttjers werd zich er bewust van sisterhood, Natalia Papaeva vond er haar moedertaal, Hannah Dawn Henderson herkende Manchester in Rotterdam, en Geo Wyeth & Jay Tan worstelden door haar wateren. 

Door verschillende publiek toegankelijke locaties in de stad in te zetten in tijden van lockdown, proberen de kunstenaars in Set Stage Screen de kijkervaring van video’s in een ander daglicht te zetten. De rommeligheid van de stad wordt opgezocht en daagt de kijker uit om zich op een andere manier tot haar omgeving te verhouden.

Set Stage Screen is samengesteld door Metahaven en Furtado Melville in samenwerking met Het Nieuwe Instituut. Meer informatie en voor het reserveren van gratis tickets: Set Stage Screen: A Situated Video Channel

For the Record

Set Stage Screen: A Situated Video Channel is onderdeel van For the Record, een onderzoeksproject naar de politiek van hedendaagse videocultuur, gelanceerd in 2018 door Het Nieuwe Instituut. De installatie Set Stage Screen: Realities of Postproduction die voortkomt uit het onderzoek is tot 15 november te zien in Het Nieuwe Instituut.

datum
05/11/2020
tijd
19:30 – 20:15
taal
Nederlands en Engels
 
toegang

Dit event is geannuleerd.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.