Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de serie Significant Content worden populaire makers op verschillende sociale mediaplatforms een artist talk aangeboden. Deze keer zijn de sprekers twee memepagina’s op Instagram: @this.and.a.blunt en @joan.of.arca.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Makers van content op sociale media worden doorgaans niet benaderd zoals filmregisseurs, muzikanten of ontwerpers, terwijl deze makers een belangrijke bijdrage leveren aan onze dagelijkse mediaconsumptie en (digitale) cultuur. Deze makers zetten vaak hele slimme tactieken in waardoor hun content goed werkt binnen het medium dat zij gebruiken. Door de content en werkwijze van deze makers uiteen te zetten, wordt ontrafeld hoe sociale mediaplatforms onder de oppervlakte werken.

Sprekers

Je kan @this.and.a.blunt een zogenaamd 'shitposting' account noemen. De afbeeldingen die er gepost worden lijken willekeurig en doelloos. Ze hebben niet echt een clou, maar zijn desondanks humoristisch. De foto's en video's zijn bijna altijd screenshots of schermopnames van andere plekken op het internet, wat resulteert in een chaotische weerspiegeling van de huidige online tijdgeest. De pagina van Ms. Of Arca, @joan.of.arca, is een soortgelijk account dat, zoals de naam al doet vermoeden, een focus heeft op popster Arca en aanverwante muziek. Daarnaast plaatst Ms. Of Arca geregeld referenties naar henzelf en andere bevriende memepagina’s.

Significant Content

Significant Content is geeïnitieerd door Sjef van Beers en Florian van Zandwijk. De twee pilot avonden worden mede mogelijk gemaakt door de Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie.

Bekijk de vorige editie van Significant Content met sprekers Stefan Li (@TheSushiDragon) die toont hoe hij zijn livestreams op Twitch maakt en Somi Lynda (@driplist) die vertelt hoe zij viral videos op TikTok maakt.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.