Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Het programma van deze Thursday Night Workshop

Expositie

De hele avond zullen de kunstwerken van Luxje tentoongesteld worden in Het Nieuwe Café. Haar werk is ook te koop.

Geschiedenis van Japanse en westerse bondage

In een korte lezing zal Arjan Hageman (Haag) vertellen over de geschiedenis van de Japanse en westerse bondage scene. Hij vertelt over de invloeden die hebben geleid tot de huidige praktijk en populariteit, brengt een eerbetoon aan de vele namen die Shibari tot een kunstvorm hebben verheven en bespreekt enkele van haar culturele uitdagingen en taboes.

Rope Jam

Een “rope jam” is een ontmoeting tussen beoefenaars en enthousiastelingen van touwbondage, om hun vaardigheden te tonen en oefenen. Tijdens deze workshop organiseren we een "guided jam" waarin we beginnen met enkele sociale oefeningen voordat we doorgaan met een eenvoudige touwworkshop onder leiding van Arjan en Kalyma, ondersteund door Manuela en de rest van het team. Vanuit enkele basistechnieken (aan te vullen met extra tips en trucs) kun je Shibari verkennen met een partner, vriend, nieuwe kennis of gewoon alleen.

Performance

Geniet tot slot van een performance door Samuel en Serotinal.

Deelname wordt aangemoedigd, maar is nooit verplicht. Touw wordt door de organisatie ter beschikking gesteld en is ook tijdens de avond te koop. We raden deelnemers aan comfortabele kleding te dragen.

datum
14/04/2022
tijd
19:00 – 22:00
taal
Engels
verder deze avond

18:00-19:30 Thursday Bite

Het museum is gratis te bezoeken van 17:00-21:00 uur. 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten, CJP, Docenten€ 3,75
Vrienden en Members van Het Nieuwe Instituut€ 3,75

Manuela Gonçalves Tavares

Manuela Gonçalves Tavares is een begrip in Rotterdam, bekend van het runnen van verschillende onderscheidende restaurants, met Het Nieuwe Café als meest recente toevoeging. Haar pindasoep is misschien nog wel beroemder dan zij is. Ze is niet alleen een visionaire chef-kok, maar levert ook, bijvoorbeeld als DJ, op andere manieren een bijdrage aan het culturele leven van Rotterdam. Een paar jaar geleden is ze begonnen met het organiseren van evenementen voor de BDSM-scene. Haar doel is om deze onzichtbare gemeenschap onder de aandacht te brengen en in de verdiende culturele schijnwerpers te zetten.

Arjan Hageman

Arjan Hageman (Haag) is een professionele touwbondage docent en runt de Ellipsis Rope Events Foundation gevestigd in Rotterdam. Hij is gepassioneerd over bondagefotografie, gemeenschapswerk en lesgeven. Zijn technische benadering van touw wordt aangevuld door zijn dansachtergrond, psychologie-opleiding en verschillende hobby's met een focus op fijne motoriek.

Luxje

Luxje is een Rotterdamse kunstenaar/illustrator, die zich voornamelijk richt op erotica en body positivity. Haar werken zijn meestal digitaal, maar soms maakt ze bij uitzondering kunst op hout, canvas of direct op papier.

Kalyma

Kalyma heeft als gastvrouw vele evenementen gefaciliteerd. Haar belangrijkste doel tijdens deze evenementen was het creëren van een veilige omgeving om te praten over (seksuele) taboes en persoonlijke ervaringen. Ze is recentelijk actiever geworden als touwmodel en nam deel aan de kunstinstallatie Celestial Space van Stephanie Afrifa & NITE. Kalyma's touwervaring draait om het uitdagen van haar fysieke grenzen en het verkennen van haar vriendschappen.

Mayflower

Mayflowers’ fascinatie voor bondage begon vijf jaar geleden, toen ze zich in deze wereld stortte. Ze is begonnen als bottom en dit heeft alsnog haar voorkeur. Inmiddels is ze ook 3,5 jaar bezig met zelfbondage en weet daarom veel van beide kanten van bondage.

Samuel en Serotinal

Samuel en Serotinal zijn een Rotterdams koppel dat elkaar heeft gevonden in hun passie voor Shibari. Samen beschrijven ze hun stijl als etsu, wat plezier betekent, omdat ze zich richten op de emotionele en intieme kant van bondage.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.