Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

SerVies

Annemarie Piscaer en Iris de Kievith zijn SerVies begonnen vanuit een wederzijdse interes­se voor (her)gebruik van materiaal en omdat zij de nood­zaak zien van een gezondere leefomgeving. Iris de Kievith met het overkoepelende belang van de mens en zijn omgeving voor ogen, Annemarie Piscaer vanuit het idee dat alles ingezet kan worden als materiaal, zelfs onzichtbare stofdeeltjes.

Iris de Kievith heeft na haar studie Bouwkunde aan de TU Delft als zelfstandig architect (mee)gewerkt aan diverse herbestemmingen. In 2007 is ze haar architectuurstudio gestart, die zich vooral richt op transformatieopgaven. Haar uitgangspunt is: als je omgeving voor een deel maakt wie je bent – welke omge­ving wil je dan maken?

Annemarie Piscaer is opgeleid als ontwerper aan de Design Academy Eindhoven, en heeft na een periode als C2C textielontwerper bij Desso in 2014 Studio Dust opgericht. Een ontwerpstudio die zich richt op onderzoek en ontwerp van materiaal, met de gedachte dat alles altijd van waarde is, zelfs het allerkleinste stof, ‘from dust to dust’. In 2017 heeft zij als reflectie op haar eigen veranderende ontwerppraktijk de Master Education in Arts afgerond met het onderzoek ‘As a designer I’m an expert, I’m an amateur’ over transdisciplinaire designpraktijken en de consequen­ties voor designonderwijs.

Thursday Night Workshop

Makers en ontwerpers uit de wereld van architectuur, design en digitale cultuur delen in speciale workshops hun technieken, experimenten en vraagstukken.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.00 een lichte vegetarische maaltijd aan. Dinervouchers à € 7,70 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op de pagina van de betreffende Thursday Night. Wegens verbouwing van Het Nieuwe Café vindt de Thursday Bite op een andere plek plaats. 

Het Nieuwe Instituut behoudt zich het recht voor om bij minder dan 5 aanmeldingen de workshop te annuleren of te verplaatsen.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.