Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Deze avond presenteert BNO IMG LAB beeldmakers die een schijnwerkelijkheid creëren om hiermee toeschouwers op het verkeerde been zetten. Gezichtsbedrog, lachspiegels en beeldmanipulatie zijn een kleine greep uit de mogelijkheden om een wereld te scheppen die te mooi is om waar te zijn.

datum
03/05/2018
tijd
20:00 – 22:00
taal
Nederlands
verder deze avond

Pop-in expo: Gear Up

18:00 - 19:30 Thursday Bite

19:30 - 21:00 Scaling event by Xeno Architecture

19:30 - 21:30 Thursday Night Workshop: De Onkruidenier

Museum open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten en Vrienden van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

Daan den Houter

Een multidisciplinair kunstenaar die woont en werkt in Rotterdam. Voordat hij naar de kunstacademie ging, studeerde hij Artificial Intelligence waarin hij de basis vond voor zijn werk als kunstenaar. Zijn werken onderzoeken de manier waarop we ons aanpassen en kijken naar de (kunst-)wereld en richt zich op het genereren van veranderingen op de meest voorkomende, dagelijkse dingen.

Roos Meerman

Roos Meerman gebruikt haar designmentaliteit om te innoveren en te pionieren. Door bestaande machines en gereedschappen te modificeren vindt ze nieuwe manieren om haar verbazing en bewondering voor de natuur en fysica te vertalen naar iets tastbaars. Zo koppelt ze de 3D-pinter aan muziek of laat hem vliegend een web spinnen. Haar project Aera Fabrica won de Hendrik Valk prijs 2014, de New Material Fellow 2014 en de Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland. Onderdeel van de New Material Award was een fellowship bij Het Nieuwe Instituut.
 

Rutger Paulusse

Aka Gwer ontwikkelde een voorliefde voor typografie vanuit de graffiti, studeerde af aan de St. Joost academie en realiseerde zich snel dat persoonlijke stijl en creativiteit belangrijker waren voor een ontwerperswerk dan alles wat hij ‘leerde’ in de klas. Een paar jaar en vele projecten later werkte hij in New York City voor het prestigieuze bureau Vault, groeide in zijn typografische, beeldende stijl. Hij werkt inmiddels vanuit Amsterdam voor toonaangevende opdrachtgevers als KLM, ING, Tommy Hilfiger, Nuon en vele anderen.

Tamara Stoffers

Maakt ironische poëzie onder de titel ‘Machtig Prachtig’. De collages, samengesteld uit found footage, laten een wereld zien waar perspectief en menselijke maten niet gelden. De beelden geven een nostalgisch gevoel weer over een onbekend verleden vol ruwe schoonheid en intrigerende imperfectie.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt vanaf 18:00 de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina.

Thursday Night Live!

De donderdagavond van Het Nieuwe Instituut biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Met elke week een lezing of talkshow, een pop-in expo, de Thursday Bite en partnerprogramma’s. Ook is het museum tot 21:00 open.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.