Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

De vierde lezing uit de serie Architecture and Representation met e-flux en The Berlage. In deze lezing vertelt architect Hilary Sample over het onderwerp Figures.  

datum
18/01/2018
tijd
20:00 – 21:30
taal
Engels
verder deze avond

Pop-in expo: Cute door Sewaji

17:00 - 20:00 Nieuwjaarsborrel

19:00 - 21:00 Night Shift

Museum open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Standaard€ 7,50
Studenten en Vrienden van Het Nieuwe Instituut€ 3,75
Thursday Bite€ 7,50

 

Hilary Sample

Hilary Sample is een professor aan Columbia GSAPP, waar ze de Core Architecture Studios en Core III Housing Studios coordineert. Sample is een architect en werkt voor MOS Architects, een bedrijf dat ze samen met Michael Meredith in 2003 heeft opgericht. 

Samenwerking met e-flux Architecture en The Berlage

Dit najaar gaat Het Nieuwe Instituut een samenwerking aan met e-flux Architecture en The Berlage om vormen van representatie binnen en buiten het werkveld van de architectuur te onderzoeken. Tien architecten en onderzoekers bestuderen representatietechnieken die worden gebruikt in architectonisch en stedelijk ontwerp door middel van lezingen in Het Nieuwe Instituut en The Berlage, en essays die via online platform e-flux Architecture te lezen zijn. Architecture and Representation bevraagt de rol en de invloed van architectonische instrumenten en onderzoekt hoe deze zich verspreiden en manifesteren in een wijdere wereld. De lezingen en essays zullen onder anderen verzorgd worden door Pier Vittorio Aureli, Peggy Deamer en Mpho Matsipa.

Thursday Bite

Eet voorafgaand aan de Thursday Night een hapje mee met sprekers, gasten en medewerkers van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Café biedt om 18.30 uur de ene keer keuze uit verschillende soepen met brood, of quiche met salade. Dinervouchers à € 7,50 zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.