Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Dit werd niet zomaar een opsomming van hetzelfde. We lieten ons meeslepen in de wondere wereld van oneindige patronen. De hypnotiserende, rustgevende en verslavende werking én schoonheid van fractals, patronen, formules, mantra's en algoritmes. Zeg dat nog eens?!

Met ontwerpers Sigrid Calon, Hansje van Halem, Christopher Noort, Frederike Top en Ivo Vrouwe. In samenwerking met BNO en IMG LAB.

Sigrid Calon

Kunstenaar Sigrid Calon bouwt haar werk op uit pure en geometrische patronen, interliniërende graphics op alle media in elke mogelijke combinatie. Het werk ontstaat door nieuwe verbindingen aan te gaan en het vanzelfsprekende anders te bezien. Inspiratie komt het liefst uit dingen die net ergens anders voor bedoeld zijn.

Hansje van Halem 

Hansje van Halem is grafisch ontwerper en houdt van de spanning tussen een systematische aanpak, leesbaarheid en (on)regelmatigheden. Repeterend werk kalmeert en geeft de tijd om aan andere dingen te denken en tegelijkertijd productief te zijn. Texturen eindigen in patronen.

Christopher Noort

Christopher Noort is vierdejaarsstudent Grafisch Ontwerpen en Digital Craft (WdKA). Zijn project Datarelief is een hedendaagse remake van Duchamps Rotorelief en is een visuele interpretatie van de hypnotiserende en verslavende werking van ons hedendaags datagebruik. 

Frederike Top 

Frederike Top is productontwerper met een liefde voor de ongrijpbare aard van licht. Ze experimenteert eindeloos met licht, schaduw, lichtsterkte en lichtkleur binnen ruimtes. Afgelopen jaar ging ze op zoek naar de geheimen van Qinhuai Lantaarns en werkte zes weken met Master Gu (Nanjing, China).

Ivo Vrouwe 

Ivo Vrouwe werkt als architect en ingenieur. Digital design, parametric design en generative design hebben veel invloed gehad op patronen en repetitie in de architectuur. Aan de hand van vijf oriëntaties gaat hij in op repetitie, oriëntatie, scripting en algoritmes in de architectuur, design en de kunsten. 

Thursday Night at Het Nieuwe Instituut
Luca Napoli

Thursday Night Live! biedt een afwisselend programma over architectuur, design en digitale cultuur. Actuele ontwikkelingen en kritische reflectie worden gedeeld en besproken door denkers, ontwerpers en makers uit binnen- en buitenland.